Ο κ. Καμίνης  δεν έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει στην υλοποίηση  αποτεφρωτηρίου νεκρών

Ο κ. Καμίνης δεν έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει στην υλοποίηση αποτεφρωτηρίου νεκρών

Το φθινόπωρο του 2014, μετά και από την ψήφιση τροπολογίας που αποδέσμευε την ίδρυση αποτεφρωτηρίου νεκρών από τα κοιμητήρια, δημιουργήθηκε στον Δήμο Αθηναίων Διαπαραταξιακή Επιτροπή για την Αποτέφρωση των Νεκρών με στόχο την άμεση προώθηση του θέματος.
Η επιτροπή συνεδρίασε στις 29-10-2014, εξέλεξε πρόεδρό της τον αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο X. Αποστολόπουλο (Αντιδήμαρχο Αστικής Υποδομής) και καθόρισε ως έργο της τον εντοπισμό χώρου κατάλληλου για την χωροθέτηση αποτεφρωτηρίου.
Έκτοτε η επιτροπή δεν συνεκλήθη, παρά τις συνεχείς προς τον πρόεδρο εκκλήσεις μας για την ενεργοποίησή της.Ένα περίπου χρόνο μετά, στις 17 Σεπτεμβρίου 2015, συνεκλήθη η επιτροπή και αποφασίστηκε εκ νέου η ανάθεση της εξεύρεσης κατάλληλου χώρου για την χωροθέτηση του αποτεφρωτηρίου σε αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, θέτοντας ως χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση της έρευνας το διάστημα ενός μήνα. Δυστυχώς η επιτροπή δεν συγκαλείται και πληροφορούμαστε ότι δεν έχει προχωρήσει τίποτα από τα συμφωνηθέντα.
Προφανώς ο κ Καμίνης, παρά τις δηλώσεις του και την δέσμευσή του να προχωρήσει στην ίδρυση αποτεφρωτηρίου νεκρών το 2016, έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου. Το ώριμο αίτημα για ίδρυση αποτεφρωτηρίου χρησιμοποιείται από τον δήμαρχο για να εξυπηρετήσει μόνο το επικοινωνιακό του προφίλ, ενώ στην πραγματικότητα δεν διαθέτει την πολιτική βούληση να το υλοποιήσει.
Ως εκ τούτου δηλώνουμε την βαθύτατη δυσαρέσκειά μας για τον εμπαιγμό που έχουμε υποστεί επί ένα χρόνο ως μέλη μιας εικονικής επιτροπής.
Η αποχώρησή μας από αυτήν, και για τυπικούς λόγους, θεωρείται αυτονόητη.
Τα μέλη της επιτροπής:
Βογιατζή Σοφία, από τον συνδυασμό ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ
Μάρραιη Γεώργιος, από τον συνδυασμό ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Λέων Γρηγόριος, από τον συνδυασμό ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ
Λαγουδάκη Αναστασία, από τον συνδυασμό ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Αβραμίδης Νικόλαος, από τον συνδυασμό ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αλακιώτης Αντώνιος, πρόεδρος της Επιτροπής για τη θεσμοθέτηση του Δικαιώματος της Αποτέφρωσης των νεκρών στην Ελλάδα