Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με την Ανοιχτή Πόλη, Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει σε σχόλιό του στο facebook με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδα των Συντακτών»:
«Αθήνα από τα παλιά ή Αθήνα από την αρχή κ. Κώστα Μπακογιάννη;
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, υποψήφιος σύμβουλος, με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, στην 5η κοινότητα φέρεται να εμπλέκεται σε οικονομικές ατασθαλίες στο φαρμακείο 401 ΓΣΝΑ. Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο εν λόγω υποψήφιος ήταν υπεύθυνος για υπερκοστολογήσεις και αγορές υλικών τα οποία δεν εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του νοσοκομείου ενώ, ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι διατηρούσε παράνομα συνεταιριστικό ποσοστό σε ιδιωτικό φαρμακείο στα όρια του Δήμου Αθηναίων. Στο βαθμό που το συγκεκριμένο περιστατικό δεν διαψεύδεται, ερχόμαστε αντιμέτωποι, για άλλη μία φορά, με μια μακρά λίστα επιλογών του κυρίου Μπακογιάννη που έχουν ένα κοινό: κακή διαχείριση, οικονομικά ελλείμματα, οικονομική αδιαφάνεια, αναποτελεσματική διοίκηση. Εάν αυτή η λογική περιβάλλει το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα που ευαγγελίζεται ο κ. Μπακογιάννης, είναι δεδομένο ότι η Αθήνα κινδυνεύει να συνεχίσει τον κατήφορο της ανυποληψίας και της εγκατάλειψης. Αυτή την Αθήνα, την ξέρουμε και δεν την έχουμε ανάγκη. Όχι μόνο γιατί είναι ηθικά απαράδεκτη, αλλά γιατί είναι αυτή που μας καθηλώνει στο παρελθόν. Περιμένω από τον λαλίστατο κ. Κώστα Μπακογιάννη μια απλή απάντηση
Αθήνα από τα παλιά ή Αθήνα από την αρχή κ. Κώστας Μπακογιάννης;Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Η Εφημερίδα των…
Gepostet von Νάσος Ηλιόπουλος am Dienstag, 16. April 2019
Στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αναφέρεται ότι σοβαρά ηθικά -και όχι μόνο- ερωτήματα, στα οποία καλείται να απαντήσει η Ν.Δ., προκαλεί η είδηση ότι υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος (στην πέμπτη κοινότητα) του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», του εκλεκτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δημαρχία της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη, έχει αποταχθεί από τον ελληνικό στρατό για βαριά παραπτώματα, ενώ το ποινικό σκέλος της υπόθεσης δεν έχει κλείσει ακόμα. Ειδικότερα, ο εν λόγω υποψήφιος κατηγορήθηκε για «τρύπα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όταν ήταν διευθυντής στο φαρμακείο 401 ΓΣΝΑ, του μεγαλύτερου στρατιωτικού νοσοκομείου της χώρας.
Εν προκειμένω, όμως και επειδή πρόκειται για χρήματα του Δημοσίου, η υπόθεση συνεχίζεται στα ποινικά δικαστήρια, ενώ τη σχετική έρευνα την πραγματοποιεί η οικονομική εισαγγελία.Ο λόγος για τον φαρμακοποιό Γ.Γ., ο οποίος διατηρεί σήμερα ιδιωτικό φαρμακείο μετά την απόταξή του από τις Ενοπλες Δυνάμεις το 2013. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1039 και με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 2013, «με Προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα την 28 Αυγούστου 2013 με πρόταση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, σύμφωνα με τις συνδυασμένες διατάξεις {…} αποτάσσεται από το Σώμα των μονίμων Αξιωματικών, στερείται του βαθμού του και μεταφέρεται στην τάξη του Στρατιώτη, ο ταγματάρχης Γ.Γ. του Λ. που γεννήθηκε {…} από την επομένη της δημοσίευσης του παρόντος Προεδρικού διατάγματος για βαριά παραπτώματα περί την υπηρεσία και την πειθαρχία, που θίγουν τη στρατιωτική τιμή, σε εκτέλεση της από 8 Μαρτίου 2013 τελεσίδικης γνωμοδότησης του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε με την υπ’ αριθ. κ.λπ.».
Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, ο εν λόγω υποψήφιος πριν από δέκα χρόνια ήταν διευθυντής φαρμακείου στο 401 ΓΣΝΑ. Επειτα από καταγγελίες που έγιναν και τη σχετική εσωτερική έρευνα που ακολούθησε, αποδείχθηκε ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του εκεί, ο Γ.Γ. ήταν ο υπεύθυνος για μια σειρά υπερκοστολογήσεων και αγοράς υλικών τα οποία δεν εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του νοσοκομείου, ενώ ταυτόχρονα και σύμφωνα με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας διατηρούσε παράνομα συνεταιριστικό ποσοστό σε ιδιωτικό φαρμακείο σε κεντρική συνοικία της Αθήνας.
Ατασθαλίες
Η έρευνα στα οικονομικά του φαρμακείου του 401 ΓΣΝΑ έγινε από ελεγκτές του στρατού και, σύμφωνα με αυτήν, ο Γ.Γ. θεωρήθηκε υπεύθυνος για σειρά οικονομικών ατασθαλιών στις χρήσεις των ετών 2008, 2009 και 2010: σύμφωνα με την έρευνα, μεταξύ άλλων, είχαν βρεθεί παραγγελίες ύψους σχεδόν 1,2 εκατ. ευρώ για τις οποίες δεν υπήρχαν εντολές προμήθειας, από τις οποίες υλικό αξίας 290.000 ευρώ δεν συνοδευόταν από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά. Ειδικά για τη χρήση του 2008, όπου ήταν διευθυντής-διαχειριστής, του καταλογίστηκαν άλλες 200.000 ευρώ ως «τρύπα» στα οικονομικά. Η έρευνα, επίσης, είχε αποδείξει αλλοιώσεις στα στοιχεία των τιμολογίων, όπως επίσης και ετεροχρονισμένη κατάθεση τιμολογίων σε άλλο οικονομικό έτος.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως για έναν αξιωματικό του στρατού το ξήλωμα του βαθμού και η απόταξη και μάλιστα με αναφορές περί «βαριών παραπτωμάτων» που «θίγουν τη στρατιωτική τιμή» αποτελεί την ύψιστη ατίμωση.