ΚΑΤΣΑΜΠΗΣ ΘΑΝΟΣ

ΚΑΤΣΑΜΠΗΣ ΘΑΝΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΚΑΤΣΑΜΠΗΣ ΘΑΝΟΣ

Γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Το 2016 αποφοίτησε από το 17ο ΓΕ.Λ Αθηνών και ξεκίνησε τις σπουδές του στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πολιτικά ενεργός από μαθητής, καθώς συμμετείχε ενεργά στα κινήματα ενάντια στο νέο λύκειο και την τράπεζα θεμάτων. Ως φοιτητής, συνέχισε να αγωνίζεται στην πρώτη γραμμή και ως εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο της σχολής του, απέναντι στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την υποβάθμιση του δημόσιου, δωρεάν και δημοκρατικού πανεπιστημίου.

Είναι μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα από εκεί δίνει τις μάχες της γενιάς του στο αντιφασιστικό κίνημα, στο κίνημα για τα δικαιώματα των γυναικών και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, στον αγώνα για την κλιματική κρίση.

Ως ένας νέος άνθρωπος που μεγάλωσε και δραστηριοποιείται στην Αθήνα, ξέρει από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις προκλήσεις των νέων Αθηναίων, ενώ αναγνωρίζει την ανάγκη συμμετοχής στα κοινά για να φτιάξουμε μια πόλη αλληλέγγυα και φιλόξενη, χωρίς διακρίσεις.