ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ  ΜΑΡΙΑ (ΤΖΕΜΜΑ)

ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΤΖΕΜΜΑ)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΤΖΕΜΜΑ)

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Σεπτεμβρίου του 1966 από γονείς Αθηναίους και τα πρώτα χρόνια μου τα πέρασε σε γειτονιά του κέντρου πριν μετακομίσει στην Καλλιθέα και στη συνέχεια στη Νέα Σμύρνη όπου και μένει μέχρι σήμερα.

Τα πρώτα χρόνια της μαθητικής μου διαδρομής τη βρήκαν σε Δημοτικό του Παλαιού Φαλήρου και στη συνέχεια Γυμνάσιο και Λύκειο στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αγίας Παρασκευής (Pierce College).

Στα χρόνια της επαγγελματικής αναζήτησης, επιθυμία ήταν ο χώρος της έντυπης δημοσιογραφίας αλλά τελικά αποφάσισε να ασχοληθεί με τον τουρισμό και πιο συγκεκριμένα επέλεξε το επάγγελμα του ξεναγού. Για αυτό οι πρώτες σπουδές την ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στη γενέτειρα πόλη στην Αθήνα.

Δεν έχει μετανιώσει για την απόφασή της και τα χρόνια της επαγγελματικής της διαδρομής της έχουν γεμίσει από γνώση, εμπειρία, περίσσια αγάπη για τον τόπο μας, την ιστορική και πολιτιστική διαδρομή του, τις φυσικές ομορφιές του και επίσης με σχέσεις ανθρώπων από τόσα διαφορετικά μέρη του κόσμου.
Από τα νεανικά μαθητικά χρόνια συμμετείχα σε μαθητικές οργανώσεις με θητεία στα αντίστοιχα συλλογικά όργανα.

Από την πρώτη στιγμή της επαγγελματικής δραστηριοποίησης συμμετείχε στο Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Από το 2006 εκλέγεται μέλος του ΔΣ του Σωματείου και από το 2021 στη θέση της Προέδρου. Παράλληλα εκλέγεται μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών και από το 2013 μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Έχει συμμετάσχει σε δραστηριότητες ανθρωπιστικής και κοινωνικής προσφοράς (ίδρυμα με παιδιά με ειδικές ανάγκες, δομές προσφύγων, ιδρύματα εκπαιδευτικής και επιμορφωτικής κατάρτισης ενηλίκων) και δραστηριοποιούμαι εθελοντικά σε σύλλογο και καταφύγιο αδέσποτων ζώων.