ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑ

Είναι δικηγόρος στο Εφετείο Αθηνών, διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μετεκπαιδευθείσα στην Κτηματολογική Διαμεσολάβηση. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι κόρη του δικηγόρου Αθηνών, Απόστολου Παπαχαράλαμπου, και της Κωνσταντίας Καραχάλιου, πλέον συνταξιούχου του Δημοσίου.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα, και βιώνει καθημερινά τα τόσα προβλήματά της και τις παθογένειές της από ετών, όταν στελέχωνε θέσεις επιστημονικού συνεργάτη στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και στο Κοινοβούλιο, συμμετέχοντας στη νομοθέτηση (σύνταξη νόμων και ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών) καθώς και στην παρακολούθηση άσκησης νομοθετικού και κοινοβουλευτικού έργου.

Έχει συμμετάσχει σε πλειάδα νομικών επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων αλλά και σε Σεμινάρια άσκησης δημόσιας διοίκησης στην ΕΣΔΔ. Έχει ειδικευτεί στην φορολογία Φυσικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το κίνητρό της είναι να συνδράμει μέσω του συνδυασμού «ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΗ» -αν τής παρασχεθεί η δυνατότητα- στην καλύτερη και ταχύτερη επίλυση εκείνων των προβλημάτων προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων της, των ανθρώπων που εργάζονται στην Αθήνα κι εκείνων που επιλέγουν να ψυχαγωγηθούν. Να καταστεί η Αθήνα μας μία πόλη με ποιότητα ζωής….