Γ. Σακελλαρίδης: «Ο κ. Καμίνης θεωρούσε καλό και χρήσιμο το 2ο μνημόνιο»

Γ. Σακελλαρίδης: «Ο κ. Καμίνης θεωρούσε καλό και χρήσιμο το 2ο μνημόνιο»

 

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Alpha 98.9» με τον Σπύρο Χαριτάτο, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφέρθηκε στην διαχείριση των απορριμμάτων, στο ζήτημα της μετανάστευσης, στα οικονομικά του Δήμου και στον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο υποψήφιος δήμαρχος με την «Ανοιχτή Πόλη» ανέφερε: «Αυτήν την στιγμή, δεν μπορούν να ανανεωθούν οι κάδοι, γιατί ο Δήμος έχει παγώσει τις πληρωμές των προμηθευτών στο πλαίσιο της “οικονομικής εξυγίανσης” του κ. Καμίνη. Επίσης, 650 συμβασιούχοι στην καθαριότητα περιμένουν να απολυθούν. Αν γίνει αυτό, αν μειωθούν κατά το ένα τρίτο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τότε μιλάμε για πραγματική παράλυση».

Όσον αφορά την εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου, που ο κ. Καμίνης ισχυρίζεται ότι πραγματοποιήθηκε επί της Δημαρχίας του, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε: «Θα είχε εξυγιάνει περισσότερο τα οικονομικά του δήμου, αν έκλεινε και όλους τους παιδικούς σταθμούς στην Αθήνα. Θα είχε καλύτερα οικονομικά, αν έκλεινε και όλα τα δημοτικά ιατρεία. Είναι πολύ σχετικό το ζήτημα της οικονομικής εξυγίανσης, όταν έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση των δομών που έχουν ανάγκη οι πολίτες. Όταν δεν έχουμε άσφαλτο να καλύψουμε τις λακκούβες, δεν μπορούμε να μιλάμε για οικονομική εξυγίανση. Όταν δεν έχουμε λάμπες για να φωτίσουμε τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, δεν μπορούμε να μιλάμε για οικονομική εξυγίανση».

Παράλληλα, τόνισε: «Ο κ. Καμίνης επιλέγει, μέσα σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, να καταφεύγει σε πολυδάπανες υπεργολαβίες με ιδιώτες, για να λυθούν ζητήματα που θα μπορούσαν να λυθούν μέσα από τις υπηρεσίες του Δήμου. Έχουν οδηγήσει το προσωπικό του Δήμου στην απαξίωση. Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στους εργαζόμενους, γιατί τους βλέπουν μόνο ως κόστος και χωρίς να σκέφτονται πως θα τους αξιοποιήσουν. Αυτές οι πολιτικές έχουν κοστίσει στον Δήμο της Αθήνας».

Για το ζήτημα της μετανάστευσης ο υποψήφιος δήμαρχος με το ψηφοδέλτιο που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει ο Δήμος πραγματικά. Γιατί δεν μπορεί ο Δήμος της Αθήνας να λύσει ζητήματα που αφορούν την κυβέρνηση και την Ε.Ε, ζητήματα που έχουν να κάνουν με την συνθήκη του Δουβλίνο 2, με την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, με την ροή των μεταναστών και των προσφύγων εξαιτίας πολέμων».

«Αυτό που μπορεί να κάνει ένας Δήμος, είναι να δώσει έμφαση στις γειτονιές της Αθήνας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα Αθηναίοι και μετανάστες, με την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, της κοινωνικής αλληλεγγύης, των δημοτικών ιατρείων, του πολιτισμού, των ελεύθερων δημόσιων χώρων», είπε ο Γ. Σακελλαρίδης, προσθέτοντας ότι «όποιος υποψήφιος πει ότι θα διώξει τους μετανάστες από την Αθήνα, θα πει ψέματα. Ο Δήμος πρέπει να δώσει μάχη για να υπάρξει ομαλή κοινωνική ένταξη μεταναστών, ομαλή κοινωνική συνύπαρξη, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις. Αυτή η πόλη μπορεί να χωρέσει και διαφορετικές θρησκείες και διαφορετικές εθνικότητες, χωρίς να επιβαρύνεται η ποιότητα ζωής και χωρίς να αυξάνεται η εγκληματικότητα».

Σχετικά με την Χρυσή Αυγή, είπε: «Πολύς κόσμος που είχε πέσει στην παγίδα της Χρυσής Αυγής, έχει αντιληφθεί πια ότι είναι μία εγκληματική ναζιστική συμμορία, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να σπείρει το μίσος και το φόβο στις γειτονιές».

Σχολιάζοντας τα πεπραγμένα του κ. Καμίνη, ο Γ. Σακελλαρίδης ανέφερε: «Το 2010 o κ. Καμίνης εξελέγη βασιζόμενος σε ένα προοδευτικό ακροατήριο. Το στενάχωρο είναι ότι από Συνήγορος του Πολίτη έγινε συνήγορος της πολιτικής της κυβέρνησης. Όλοι θυμόμαστε ότι τη νίκη του κ. Καμίνη το 2010 ο κ. Παπανδρέου την είχε σχολιάσει ως νομιμοποίηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».

«Ο ίδιος ο κ. Καμίνης τοποθετήθηκε πολιτικά, όταν, την παραμονή του δεύτερου μνημονίου, είπε ότι θα ήταν καλό και χρήσιμο να ψηφιστεί. Ο κ. Καμίνης ήταν αυτός που έδιωξε αστέγους από το καφενείο του Πνευματικού Κέντρου ένα κρύο βράδυ του Φλεβάρη του 2012. Έκανε μήνυση στους αστέγους και ήρθε η αστυνομία και τους έδιωξε. Αυτός ο δήμαρχος έχει απογοητεύσει τον προοδευτικό κόσμο», πρόσθεσε.

«Πολλοί πολίτες έχουν συμβιβαστεί με την απάθεια, την παθητικότητα του δημάρχου. Έχουν χαμηλές προσδοκίες, έχουν πάψει να πιστεύουν. Εμείς θέλουμε να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου στην τοπική αυτοδιοίκηση, για να έρθει μία μεγάλη αλλαγή για την πόλη. Θέλουμε ένα διαφορετικό πρότυπο διοίκησης του Δήμου, πιο συμμετοχικό, με τους πολίτες να έχουν λόγο. Να συναποφασίζουν μαζί με τον δήμαρχο, ο οποίος δεν θα είναι η αυθεντία, δεν θα είναι το απόλυτο αφεντικό στην πόλη. Αλλά θα είναι ένας δήμαρχος που θα ακούει τους πολίτες και θα προσπαθεί να ικανοποιεί τις πραγματικές τους ανάγκες», τόνισε ο Γ. Σακελλαρίδης.

 

 

Το ηχητικό της συνέντευξης εδώ: