Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

 

Με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας, η Ανοιχτή Πόλη εκφράζει το σεβασμό της προς τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, οι οποίοι με πολύ μόχθο και προσπάθεια μεγάλωσαν τις νεότερες γενιές και εργάστηκαν για το καλό του τόπου.

Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να αισθάνεται τον ίδιο σεβασμό και την υποχρέωση να καλύπτει τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ηλικιωμένων, καθώς η διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του ασφαλιστικού συστήματος, και η μείωση των συντάξεων έχουν δημιουργήσει τεράστια βάρη σε αυτούς και τις οικογένειές τους.

Το επιπλέον δυσάρεστο είναι ότι και ο Δήμος Αθηναίων δεν απέχει ιδιαίτερα από αυτή την πολιτική. Το τελευταίο διάστημα οι Λέσχες Φιλίας έχουν απαξιωθεί δραματικά, καθώς οι οικονομικοί πόροι που διαθέτει ο Δήμος είναι μηδαμινοί. Έχουμε φτάσει στο σημείο οι περισσότερες λέσχες να μην έχουν καθόλου εργαζόμενους και να λειτουργούν μόνο τα πρωινά, με έναν υπάλληλο από άλλη υπηρεσία του Δήμου. Ούτε, όμως, και τα Δημοτικά Ιατρεία είναι σε θέση να καλύψουν στοιχειωδώς το κενό που έχει αφήσει η πολιτεία σε σχέση με την περίθαλψη.

Η Ανοιχτή Πόλη εκφράζει για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη της στους πολίτες της τρίτης ηλικίας και δηλώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, για να πάψουν να είναι πολίτες τρίτης κατηγορίας.