Ανακοίνωση των κοινοτικών ψηφοδελτίων της Ανοιχτής Πόλης

Ανακοίνωση των κοινοτικών ψηφοδελτίων της Ανοιχτής Πόλης

«Οι κοινότητες της Αθήνας έχουν ξεχωριστά χαρακτηριστικά, εστιασμένα προβλήματα, μοναδικές δυνατότητες και ιδιαίτερη γοητεία. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή εγκατέλειψε τις γειτονιές της πόλης μας και τις ανάγκες των ανθρώπων της. Η Ανοιχτή Πόλη είναι εδώ για να αντιστρέψει αυτήν την πραγματικότητα», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση των υποψηφίων στα κοινοτικά ψηφοδέλτια της «Ανοιχτής Πόλης». Άνθρωποι από τις 7 δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αθηναίων, που όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Ηλιόπουλος, «συγκροτούν 7 μικρούς Δήμους που η καθημερινότητα τους συνθέτει τη μεγάλη εικόνα της πόλης μας».

Η Αθήνα από την αρχή ξεκινάει από τις δημοτικές κοινότητες, τις γειτονιές, τις «πίσω αυλές» της πόλης. Η αναγέννηση της Αθήνας περνάει μέσα από την αναγέννηση των κοινοτήτων της.

Η φωνή εκείνων που βρίσκονται στα κινήματα της πόλης, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, ο κόσμος της εργασίας, φοιτητές, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, συνταξιούχοι και πολλοί άλλοι και άλλες έχουν θέση, ακούγονται κι εκπροσωπούνται στα κοινοτικά ψηφοδέλτια της «Ανοιχτής Πόλης». Στα κοινοτικά ψηφοδέλτια δίνεται προτεραιότητα στις γυναίκες, καθώς η εκπροσώπησή τους φτάνει στο 49%.

Στις σελίδες που επισυνάπτονται οι υποψηφιότητες που βασίζονται στους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στις γειτονιές της Αθήνας: