Ανοιχτή Πόλη: Πρωτοφανής αυθαιρεσία της δημοτικής αρχής της Αθήνας στη διοργάνωση των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων

Ανοιχτή Πόλη: Πρωτοφανής αυθαιρεσία της δημοτικής αρχής της Αθήνας στη διοργάνωση των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» για τις αυθαιρεσίες της δημοτικής αρχής της Αθήνας στη διοργάνωση των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων:

Το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» (28.12.2016) σχετικά με την πρωτοχρονιάτικη γιορτή «Βουαλά η Αθήνα» το Σάββατο στο Θησείο, δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων, καθώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κόστος της διοργάνωσης ξεπερνά τα 168.976,48 ευρώ, ποσό υπέρογκο για τέτοιου είδους εκδήλωση.

Τεράστια τα ερωτήματα για την απευθείας ανάθεση στην εταιρεία “Ticket 365” Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, η οποία να σημειωθεί ότι δεν διοργανώνει συναυλίες, αλλά εκδίδει και διακινεί εισιτήρια.

Πρωτοφανής αυθαιρεσία υποκρύπτει και η τηλεοπτική μετάδοση της εκδήλωσης, καθώς η ΕΡΤ θα παρουσιάσει μόνο λίγα λεπτά κατά την αλλαγή του χρόνου, ενώ το σύνολο του προγράμματος θα μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, στον οποίο ο Δήμος Αθηναίων θα καταβάλλει ποσό που υπολογίζεται στις 6.500 ευρώ, για δωρεάν πρόγραμμα!

Ως Ανοιχτή Πόλη παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες άλλο ένα επεισόδιο αυθαιρεσίας και παράτυπης διαχείρισης από τη δημοτική αρχή. Δεν έχει πλέον σημασία να αναφερθούμε στο θέμα της περίφημης «Ρόδας του Συντάγματος», το οποίο ήταν ίσως το πιο κραυγαλέο παράδειγμα ανευθυνότητας. Θα ζητήσουμε όμως όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις για όλα τα επιμέρους ερωτήματα.