«Απογοήτευσε τον προοδευτικό κόσμο ο κ. Καμίνης»

«Απογοήτευσε τον προοδευτικό κόσμο ο κ. Καμίνης»

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο 105,5», ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με την Ανοιχτή Πόλη, Γαβριήλ Σακελλαρίδης εξέφρασε την κάθετη εναντίωσή του με την μεταβίβαση των προσφυγικών στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση, λέγοντας ότι «οι Αθηναίοι έχουν δώσει αγώνα για τη διάσωση και αξιοποίηση των προσφυγικών».

«Αυτοί που ξεπουλούν τα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας είναι αυτοί που ευθύνονται για την θλιβερή εικόνα και την ερήμωση που παρουσιάζουν τα κτήρια» δήλωσε, χαρακτηρίζοντας αρνητική εξέλιξη την ένταξη των κτηρίων στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς, όπως είπε, πωλείται ένα εξαιρετικό κτιριακό συγκρότημα, που έχει ιστορική αξία για την Αθήνα. Ο Γ. Σακελλαρίδης έκανε μια σειρά αντιπροτάσεων, όπως η μετατροπή των κατοικιών σε ξενώνες για τους συγγενείς των ασθενών που νοσηλεύονται στο παρακείμενο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας και η κατασκευή Μουσείου Ιστορικής Μνήμης για τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής. Παράλληλα πρότεινε ένα πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας στο χώρο των προσφυγικών με χρήματα του ΕΣΠΑ, καθώς και τη δημιουργία στέγης για συνεργατικά εγχειρήματα και χώρους καινοτομίας.

Ο Γ. Σακελλαρίδης μίλησε και για τον κ. Καμίνη, λέγοντας ότι «είχε πει πολλά το 2010 που ακούγονταν ωραία», αλλά δεν τα υλοποίησε. «Διάβασα το πρόγραμμα του 2010 του κ. Καμίνη και μπορώ να καταλάβω γιατί απογοητεύτηκε ο προοδευτικός κόσμος» είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας συγκεκριμένα τις πολυεθνικές αγορές για την απασχόληση των μεταναστών με νόμιμα προϊόντα από τις χώρες προέλευσής τους. Επίσης, καυτηρίασε τη στάση του απερχόμενου δημάρχου, όταν έκανε μήνυση κατά των αστέγων κατέφυγαν στο καφενείο του πνευματικού κέντρου το Φλεβάρη του 2012, για να προφυλαχτούν από το κρύο, καθώς και την πρωτοβουλία του για την εκκένωση της πλατείας συντάγματος από τους διαδηλωτές, το καλοκαίρι του 2011. «Έβλεπα, πριν λίγες μέρες, ότι τσακωνόταν μέσω tweeter με τον κ. Σπηλιωτόπουλο για το ποιος ήταν περισσότερο ενάντια στις κινητοποιήσεις της πλατείας συντάγματος», είπε, αναφερόμενος στον κ. Καμίνη.

Τέλος, ο κ. Σακελλαρίδης κάλεσε τον κόσμο να παρευρεθεί στην παρουσίαση του προγράμματος της Ανοιχτής Πόλης, δηλώνοντας ότι «θα είμαστε οι πρώτοι που θα παρουσιάσουμε ένα συγκροτημένο και συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο θα εμπλουτιστεί μέσα από τη διαβούλευση με τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης, όπως και με τους εργαζόμενους στο δήμο».

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος της Ανοιχτής Πόλης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (17/3) στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9.84» στο Γκάζι, στις 19.00, με κεντρικό ομιλητή τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.