Αποκλεισμός της Ανοιχτής Πόλης από τη Δημοτική Επιτροπή από την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά»

Αποκλεισμός της Ανοιχτής Πόλης από τη Δημοτική Επιτροπή από την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά»

Μετά τη διαδικασία των δημαιρεσιών κατά την 1η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2024, στις 5 Ιανουαρίου, ο επικεφαλής Κώστας Ζαχαριάδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης Δέσποινα Αλεβυζάκη και Διάνα Βουτυράκου, έκαναν την παρακάτω κοινή δήλωση:
«Η δημοτική παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη αποφάσισε να αποκλείσει από την Δημοτική Επιτροπή ως παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που της δίνει ο νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δηλαδή την ψηφοφορία σε κοινό ψηφοδέλτιο της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου συνολικά.
Είναι άλλη μια πράξη αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής θεσμικής λειτουργίας, ακόμη και τώρα που βρίσκεται στην θέση της αντιπολίτευσης.
Αυτή είναι η συντηρητική παράταξη και στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην κεντρική διοίκηση. Ιδιοκτησιακή αντίληψη των θεσμών, της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής διοίκησης.
Όσες μεθοδεύσεις κι αν οργανώσει ο κ. Μπακογιάννης, όποιον θεσμικό στραγγαλισμό και αν επιχειρήσει η κυβέρνηση, η Ανοιχτή Πόλη θα είναι παρούσα κοινωνικά και πολιτικά σε όλα τα δρώμενα της πόλης.»