Δήλωση συμπαράστασης του Γ. Σακελλαρίδη προς τους εργαζόμενους στη συμβολική διαμαρτυρία στο δημαρχείο

Δήλωση συμπαράστασης του Γ. Σακελλαρίδη προς τους εργαζόμενους στη συμβολική διαμαρτυρία στο δημαρχείο

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδης βρέθηκε στη σημερινή συμβολική διαμαρτυρία, που πραγματοποίησαν οι απολυμένες καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες και άλλοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δήμου στο Δημαρχείο του Δήμου Αθηναίων. Ο Γ. Σακελλαρίδης απεύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό στους εργαζομένους:

 

«Δεν είμαστε μαζί σας επειδή είναι προεκλογική περίοδος. Δεν έχουμε έρθει εδώ ούτε για να σας ζητήσουμε να μας ψηφίσετε, ούτε για να σας πούμε ότι εμείς είμαστε οι καλύτεροι. Κι αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος εμείς θα ήμασταν και πάλι εδώ, για να συμπαρασταθούμε σε έναν αγώνα, ο οποίος είναι δίκαιος.

Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, ο αγώνας για μια αξιοπρεπή ζωή, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για σταθερή δουλειά, για καλό μισθό, είναι ένας αγώνας, ο οποίος δε χωράει σε μια προεκλογική ατζέντα. Είναι ένας αγώνας που δίνουμε όλοι μαζί στην καθημερινότητά μας. Εμείς ήρθαμε εδώ για να σας ακούσουμε και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας σ’ αυτό το δίκαιο αγώνα. Για να ενώσουμε μαζί σας τις φωνές μας, ώστε να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος, γιατί αυτό σημαίνει ανεργία. Και ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει ανεργία γιατί το βλέπουμε έξω.

Θέλουμε να ζητήσουμε και από τον κύριο Καμίνη και από τους υπόλοιπους υποψηφίους να πουν ανοιχτά με ποια πλευρά βρίσκονται. Βρίσκονται με την πλευρά των ανθρώπων, οι οποίοι διεκδικούν αξιοπρεπή ζωή μέσα από μια αξιοπρεπή εργασία, ή βρίσκονται από την πλευρά αυτών, οι οποίοι με την πολιτική τους θέλουν να αυξήσουν την ανεργία και να κάνουν τη ζωή των εργαζομένων λάστιχο.

Καλή δύναμη στον αγώνα σας. Θα είμαστε μαζί σας».

 

Επίσης, στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν οι δημοτικές σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης Ελένη Πορτάλιου και Λήδα Καζαντζάκη, καθώς και άλλα στελέχη της παράταξης.