Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο “eirinika.gr” για την υπόθεση Μπαλτάκου

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο “eirinika.gr” για την υπόθεση Μπαλτάκου

 

Το eirinika.gr, με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου, επικοινώνησε με τον 33χρονο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος τόνισε πως η υπόθεση αυτή, αποτελεί την κατάρριψη της «θεωρίας των δύο άκρων». Ο νεαρός πολιτικός, δεν δίστασε μάλιστα να κάνει λόγο και για «εκλεκτικές συγγένειες» του κ. Σαμαρά και του περιβάλλοντός του, με την Ακροδεξιά.

Χάρης Αποστολόπουλος: Κύριε Σακελλαρίδη, ποια είναι η άποψη σας για το κεντρικό πολιτικό θέμα των ημερών, την παραίτηση του Τ. Μπαλτάκου; Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο για τις εξελίξεις;

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Θεωρώ ότι εξευτελίστηκε πλήρως η περίφημη «θεωρία των δύο άκρων». Από την στιγμή που το δεξί χέρι του κ. Σαμαρά συνομιλεί με τόση οικειότητα με τους ναζιστές, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν κινείται ανάμεσα σε δύο υποτιθέμενα άκρα, όπως ισχυριζόταν. Ανέχτηκαν για χρόνια τη δράση της Χρυσής Αυγής, για να διατηρήσουν επαφή με τους ψηφοφόρους της Ακροδεξιάς. Και φαίνεται ότι στο μυαλό τους έχουν οτιδήποτε άλλο εκτός από τον πραγματικό λόγο για τον οποίον θα έπρεπε να διώκεται αυτή η εγκληματική οργάνωση, δηλαδή για την εγκληματική της δράση, για όλον αυτόν τον κόσμο που έχουν μαχαιρώσει και έχουν χτυπήσει. Αποκαλύπτονται οι «εκλεκτικές συγγένειες» του κ. Σαμαρά και του περιβάλλοντός του με την Ακροδεξιά, πράγμα που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του.

Από εκεί και πέρα, αυτό που προέχει είναι η πάλη ενάντια στον φασισμό. Ο φασισμός πρέπει να ξεριζωθεί μια και καλή από την κοινωνία. Και αυτό θα γίνει με καθημερινή μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την δημοκρατία, με πόλεμο ενάντια στον ρατσισμό, τον ακροδεξιό λαϊκισμό και την ξενοφοβία. Η Σβάστικα κατέβηκε από την Ακρόπολη τον Οκτώβριο του 1944. Οι δημοκρατικοί πολίτες στην Αθήνα, δεν θα επιτρέψουν να επανέλθει εβδομήντα χρόνια μετά, με οποιαδήποτε μορφή.