Επίσκεψη του Νάσου Ηλιόπουλου σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στο κέντρο της Αθήνας

Επίσκεψη του Νάσου Ηλιόπουλου σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στο κέντρο της Αθήνας

Σε ένα από τα κεντρικά καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στην Αθήνα βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (14/5) ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, μαζί με μέλη της «Ανοιχτής Πόλης» και την υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας – πρώην Εθνοdata, Λαζαροπούλου Γιώτα. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εργαζόμενους και εργαζόμενες.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη θητεία του Νάσου Ηλιόπουλου ως ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (από τον Νοέμβρη του 2016 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018) επιβλήθηκαν πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες που σχετίζονται με την αδήλωτη και την υποδηλωμένη εργασία.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε ότι η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων σίγουρα είναι μια πολύ διαφορετική υπόθεση από την Επιθεώρηση Εργασίας ωστόσο, όπως εξήγησε, αυτές οι δύο θέσεις έχουν ένα σημαντικό κοινό. «Για να επιτύχεις είτε στη μία περίπτωση, είτε στην άλλη, πρέπει να μην τα έχεις καλά με όλους. Να θέλεις και να τολμάς να τσακωθείς αν χρειαστεί για το καλό των ανθρώπων και της πόλης σου. Υπό αυτό το πρίσμα, για εμάς, τα εργασιακά δικαιώματα δεν ήταν και δεν είναι υπό διαπραγμάτευση».

Όπως έχει τονίσει επανειλημμένως ο Ν. Ηλιόπουλος, η βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν έχεις διάθεση να συγκρουστείς με τα μεγάλα συμφέροντα, είτε με εκείνους που επιδιώκουν εξαντλητικά ωράρια για τους εργαζόμενους και επταήμερη εργασία, είτε με όσους οραματίζονται μια πόλη «βιτρίνα», αφήνοντας στην εγκατάλειψη τις γειτονιές της Αθήνας.