Επίσκεψη του Νάσου Ηλιόπουλου σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας

Επίσκεψη του Νάσου Ηλιόπουλου σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας

Σε κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Μεσογείων βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (16/5) ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, μαζί με μέλη της «Ανοιχτής Πόλης».

Είναι η δεύτερη επίσκεψη σε κεντρικό κατάστημα τράπεζας που πραγματοποιεί ο Νάσος Ηλιόπουλος τις τελευταίες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη θητεία του Νάσου Ηλιόπουλου ως ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (από τον Νοέμβρη του 2016 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018) επιβλήθηκαν πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ σε κεντρικά καταστήματα τραπεζών που σχετίζονται με την αδήλωτη και την υποδηλωμένη εργασία.

Από πλευράς του, ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην εμπειρία του στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου πριν αναλάβει πολλοί  χαρακτήριζαν τον χώρο των τραπεζών ως «άβατο» σε ότι αφορά τον έλεγχο των εργασιακών συνθηκών. «Εμείς σπάσαμε αυτό το άβατο. Γιατί στη δική μας αντίληψη δεν υπάρχει κανένα άβατο όταν μιλάμε για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Και αυτό πρέπει να το θυμόμαστε ειδικά σήμερα όταν ο κύριος Μητσοτάκης δεν σταματά να περιγράφει ένα μέλλον με επταήμερη εργασία, εργοδοτική ασυδοσία και τα δικαιώματα των πολλών στο περιθώριο».

Όπως επανειλημμένως έχει πει ο Νάσος Ηλιόπουλος «τα εργασιακά δικαιώματα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση». Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του για τον Δήμο Αθηναίων τόνισε ότι και από αυτή τη θέση θα αγωνίζεται για την υπεράσπιση των ανθρώπων της πόλης ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα συγκρουστεί είτε με μικρά, είτε με μεγάλα συμφέροντα. «Για να μπορέσεις να είσαι αποτελεσματικός είτε στη μία περίπτωση, είτε στην άλλη, πρέπει να μην τα έχεις καλά με όλους. Να προτίθεσαι να τσακωθείς για να καταφέρεις αυτό που για κάποιους άλλους φαντάζει αδύνατον. Εμείς τολμάμε για το καλό των ανθρώπων και της πόλης μας».