Επίσκεψη του Νάσου Ηλιόπουλου στη Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ»

Επίσκεψη του Νάσου Ηλιόπουλου στη Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, επισκέφθηκε την Πέμπτη 28/2, τα γραφεία της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης «11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» για λεσβίες, gay, αμφί, ίντερσεξ και τρανς άτομα, για τις οικογένειές τους και για εκπαιδευτικούς. Η Γραμμή συμβάλλει στην αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου και αποτελεί ένα ανάχωμα στο πρωτόγνωρο, ιδιαίτερα ανησυχητικό και διαρκώς αυξανόμενο φαινόμενο των ομοφοβικών και τρανσφοβικών επιθέσεων που συμβαίνουν στη χώρα μας. Το “Thessaloniki Pride”, η “ΟΛΚΕ” (Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας), το “Athens Pride” και η “Θετική Φωνή” (Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος) ένωσαν τις δυνάμεις τους στο έργο αυτό, που υλοποιείται με τη δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στα γραφεία της Γραμμής «11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ», ο Νάσος Ηλιόπουλος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δράσεις, στις υπηρεσίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η προσπάθεια αυτή από τη διευθύντρια, Κλεοπάτρα Οικονομίδου, τον εκπρόσωπο του Athens Pride και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, Γιάννη Παπαγιαννόπουλο, τον ψυχολόγο Γιώργο Κασφίκη, ενώ στην παρέα προστέθηκαν αργότερα και οι εκπρόσωποι της οργάνωσης-leader για την περίοδο 2017-2019, του Thessaloniki Pride, Θάνος Βλαχογιάννης και Γιάννης Πλακίδης.

Οι υπεύθυνοι μοιράστηκαν με τον Νάσο Ηλιόπουλο τα στατιστικά στοιχεία και τις ανάγκες που υπάρχουν και που φτάνουν στις/στους ψυχολόγους της Γραμμής, ενώ περιέγραψαν και τις δυσκολίες χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν.

Από την πλευρά του, ο Νάσος Ηλιόπουλος άκουσε με προσοχή όλα τα ζητήματα που αναδύονται και εξέφρασε την άποψή του για τη ουσιαστική και πρακτική στήριξη της υπηρεσίας από τον Δήμο Αθηναίων.

Βασικός στόχος του project είναι η εξασφάλιση και ενίσχυση της ισότητας, της ορατότητας, της αλληλεγγύης και της ενδυνάμωσης στο πλαίσιο μιας δομής, όπου σχεδιάζονται και υλοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης για την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, που εστιάζουν στην άρση των διακρίσεων και των ανισοτήτων.

Το «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» μάλιστα, παρουσιάστηκε ως καλή πρακτική στο Διεθνές Υπουργικό Συνέδριο της UNESCO για την ισότητα στην εκπαίδευση τον Μάιο του 2016 στο Παρίσι, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ.: 97606/Δ2) και έχει την υποστήριξη από τον Δήμο Αθηναίων.

Η τηλεφωνική Γραμμή λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 12:00-19:00. Προσφέρεται η δυνατότητα βιντεοκλήσης για να εξυπηρετούνται και ΛΟΑΤΚΙ άτομα με δυσκολία στην μετακίνηση, ή ΑμεΑ, ή άτομα που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα, πραγματοποιούνται διά ζώσης συνεδρίες για ΛΟΑΤΚΙ άτομα ή/και οικογένειες με ΛΟΑΤΚΙ μέλη.