Επίσκεψη στο Γηροκομείο Αθηνών

Επίσκεψη στο Γηροκομείο Αθηνών

 

Επίσκεψη στο γηροκομείο Αθηνών πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο της Ανοιχτής Πόλης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος συνομίλησε με τους εργαζομένους και ξεναγήθηκε στους χώρους του Γηροκομείου.

Το προηγούμενο διάστημα, η Ανοιχτή Πόλη έχει δώσει αγώνα για να αναδειχτούν τα τεράστια προβλήματα του Γηροκομείου, όπως η συρρίκνωση της λειτουργίας του, η ραγδαία πτώση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών, η απαξίωση των εργαζομένων του, τα χρέη εκατομμυρίων και τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης. Προβλήματα που ο κρατικός μηχανισμός αντιμετωπίζει με χαρακτηριστική βραδύτητα και απροθυμία.

Κατά το τέλος της επίσκεψης ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε:

«Βρεθήκαμε σήμερα στο Γηροκομείο Αθηνών για να εκφράσουμε το σεβασμό και την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Για εμάς η κοινωνική πρόνοια και φροντίδα των άπορων ηλικιωμένων είναι αδιαπραγμάτευτη αξία και βασική προτεραιότητα. Επίσης, θέλουμε να εκφράσουμε τη στήριξή μας στους εργαζομένους του ιδρύματος, οι οποίοι παραμένουν εδώ και 44 μήνες απλήρωτοι και, παρ’ όλα αυτά, δίνουν έναν αξιοθαύμαστο αγώνα για την αξιοπρέπεια τους.

Θέλω επίσης να δηλώσω, ότι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος τον αγώνα, μαζί με τους εργαζομένους και τους κατοίκους της περιοχής, για να ξεφύγει αυτό το ιστορικό ίδρυμα από τον κίνδυνο της κατάρρευσης».

 

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο γηροκομείο Δημήτρη Παπαχρήστου
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο γηροκομείο Δημήτρη Παπαχρήστου