Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

 

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Πόλης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας του Δήμου με την Εκκλησία σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς και ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας.

Ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε τη σημασία του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, και τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής δεν υπάρχει διαχωρισμός των ωφελούμενων με βάση τη θρησκεία ή την εθνικότητα. Συζητήθηκαν εκτενώς οι τρόποι συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου, της Εκκλησίας, αλλά και των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης που έχουν αναπτυχθεί στην πόλη, με στόχο την πλήρη καταγραφή των αναγκών, και την κάλυψή τους με τον αποτελεσματικότερο τρόπο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος με την Ανοιχτή Πόλη έθεσε επίσης το θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας των κατοίκων της πόλης και του αυτονόητου δικαιώματός τους στην ύπαρξη λατρευτικού χώρου.

Στη συνέχεια, ο κ. Σακελλαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη μας χαρά συναντηθήκαμε σήμερα με τον Μακαριότατο κ. Ιερώνυμο. Νομίζω ότι τα θέματα τα οποία συζητήσαμε, είναι θέματα τα οποία, και εμάς μας ενδιαφέρουν ως δημοτική παράταξη που διεκδικεί τον Δήμο της Αθήνας, αλλά νομίζουμε ότι είναι και θέματα για τα οποία και η εκκλησία έχει δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά κυρίως μεγάλο έργο. Είναι ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσα σε μία κοινωνία, η οποία βρίσκεται σε ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση. Αυτό που συζητήσαμε, είναι ότι χρειάζεται να υπάρχει ένας συντονισμός αυτών των πρωτοβουλιών, γιατί αυτό που έχει σημασία, εν τέλει, είναι η μεγιστοποίηση του αποτελέσματος σε σχέση με τους συνανθρώπους μας που είναι πιο ευάλωτοι. Επίσης, εμείς από την πλευρά μας αναφερθήκαμε στο ότι χρειάζεται να συμβάλλουμε όλοι στην δημιουργία ενός κλίματος ειρηνικής και αρμονικής συνύπαρξης όλων των ανθρώπων μέσα στην πόλη, αλλά και σε όλη την χώρα, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και εθνικότητας. Ειδικά αυτήν την περίοδο που υπάρχουν ζητήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με το μίσος και το φόβο στις γειτονιές, αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα που θα εκπέμψουμε».