«Οι πολίτες θα υπερασπιστούν με την ψήφο τους το δημόσιο χαρακτήρα του νερού».

«Οι πολίτες θα υπερασπιστούν με την ψήφο τους το δημόσιο χαρακτήρα του νερού».

 

Τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι επισκέφθηκαν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη» Γαβριήλ Σακελλαρίδης, η αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Αττικής με τη «Δύναμη Ζωής» Ερμίνα Κυπριανίδου και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Αρχοντόπουλος και Κρίτωνας Αρσένης. Περιόδευσαν στα διυλιστήρια και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους με θέμα την σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού. 

Στη συνέχεια, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε: 

«Η Ανοιχτή Πόλη συμμετέχει ολόψυχα σε κάθε πρωτοβουλία που δηλώνει την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Δεσμευόμαστε ότι, ως δημοτική αρχή, θα αγωνιστούμε για να αποτραπεί με κάθε μέσο μια τέτοια εξέλιξη, που θα οδηγήσει σε αυξήσεις τιμολογίων, επιδείνωση της κατάστασης των δικτύων, χειρότερη ποιότητα του νερού και αποκλεισμό των πιο αδύναμων από το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό.

Θεωρούμε εξαιρετικά προβληματική την στάση των κυβερνητικών υποψηφίων. Ο κ. Καμίνης είχε κληθεί να πάρει θέση στο δημοτικό συμβούλιο. Και όπως κάνει πάντα στα δύσκολα, κρύφτηκε και άφησε πίσω έναν αντιδήμαρχό του, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος χάθηκε στον δρόμο και έχασε και έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο επειδή δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για το θέμα.

Εμείς δεν θα σταματήσουμε να τους ρωτάμε μέχρι να απαντήσουν ξεκάθαρα.

Την πιο ξεκάθαρη απάντηση, όμως, θα την δώσουν οι πολίτες της Αθήνας, οι οποίοι θα υπερασπιστούν με την ψήφο τους το νερό ως δημόσιο αγαθό».