«Εικονική η αλληλεγγύη του κ. Καμίνη»

«Εικονική η αλληλεγγύη του κ. Καμίνη»

 

“Σε σημερινή τηλεοπτική του παρέμβαση ο κ. Καμίνης ισχυρίστηκε ότι ο Δήμος «σιτίζει 20.000 ανθρώπους». Από τα στοιχεία που διαθέτει η Ανοιχτή Πόλη, προκύπτει ότι τα συσσίτια σε απόρους παρέχουν 2000 μερίδες καθημερινά, εκ των οποίων τα 1000 καλύπτονται από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, και τα υπόλοιπα από άλλους χορηγούς. Το κοινωνικό παντοπωλείο, σύμφωνα με στοιχεία του ΚΥΑΔΑ, καλύπτει 200 οικογένειες για διάστημα ενός εξαμήνου, ενώ εκκρεμούν 1500 αιτήσεις. Επομένως ο κ. Καμίνης οφείλει να τεκμηριώσει από που προκύπτει ότι «σιτίζει 20.000 ανθρώπους».

Οι χιλιάδες άνθρωποι που έκατσαν σήμερα ώρες στην ουρά για μια δωρεάν σακούλα με τρόφιμα, αποδεικνύουν ποια είναι η έκταση της κρίσης στην Αθήνα. Το έργο του κ. Καμίνη στον τομέα της αλληλεγγύης είναι απολύτως ανεπαρκές και περιορίζεται στην φιλανθρωπία μέσω χορηγών. Η «Ανοιχτή Πόλη» αντιπαραθέτει ένα μοντέλο αλληλεγγύης που θα ενεργοποιεί όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και όλες τις δυνατότητες του Δήμου, για να σταθεί η πόλη στα πόδια της.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Καμίνης θα ήταν πιο πειστικός στην υπεράσπιση του έργου του, αν δεν απέφευγε συστηματικά τον διάλογο για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Είναι τουλάχιστον προκλητικό να υπερηφανεύεται για έργο που δεν έχει κάνει, την ώρα που η κρίση μαστίζει την Αθήνα και τους κατοίκους της.”