Για ένα ΟΧΙ Αξιοπρέπειας και Δημοκρατίας

Για ένα ΟΧΙ Αξιοπρέπειας και Δημοκρατίας

11694021_1025309007487381_1569818360600192737_nΤην  Κυριακή 5 Ιουλίου,  ο Ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του, για την απόρριψη ή αποδοχή του τελεσιγράφου των δανειστών.

Σε αυτή την ιστορική στιγμή, το δημοψήφισμα δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, δημιουργώντας οι ίδιοι το μέλλον τους, και ταυτόχρονα δίνοντας μια ευκαιρία στην Ευρώπη, να αποκαταστήσει τις αξίες της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, μας δίνει τη δυνατότητα να πούμε ένα ΟΧΙ Αξιοπρέπειας, απέναντι στον κυνισμό, τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα των ισχυρών της Ευρώπης.

Ένα ΟΧΙ που θα τελειώνει μια και καλή με το φόβο και την τρομοκρατία, εδραιώνοντας τη λαϊκή κυριαρχία, και την ανάγκη ενός λαού να αποφασίζει για το μέλλον του, ανοίγοντας το δρόμο στη Δημοκρατία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, απέναντι στον αυταρχισμό και το μονόδρομο των αγορών.

Ένα ΟΧΙ που θα υψώσει ένα τοίχος στην λιτότητα, την ύφεση και την απαξίωση του κοινωνικού κράτους, ανοίγοντας νέα μονοπάτια οικονομικής διαχείρισης, και παραγωγικού μετασχηματισμού,  όπου οι ανάγκες των φτωχών και ανίσχυρων θα είναι στο επίκεντρο.

Τις επόμενες μέρες, η Ανοιχτή Πόλη θα βρεθεί στην  πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με χιλιάδες πολίτες, συλλογικότητες, οργανώσεις, φορείς και κόμματα, στο πλάι των λαών της Ευρώπης  που μάχονται κατά της λιτότητας και των οικονομικών ελίτ, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απέναντι στον πανικό και την τρομοκράτηση που οι ισχυροί της Ευρώπης, σε συνεργασία με την εγχώρια προπαγάνδα, θα προσπαθήσουν να καλλιεργήσουν.

Σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, με όλες μας τις δυνάμεις, θα δώσουμε τη μάχη για το ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας,  κρατώντας ζωντανή την Ελπίδα για τα παιδιά μας και τους λαούς της Ευρώπης.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ