Για την τοποθέτηση της Σουλτάνας Σπυροπούλου στην θέση της Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ

Για την τοποθέτηση της Σουλτάνας Σπυροπούλου στην θέση της Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ

 

Στην παρουσίαση του προγράμματος της “Ανοιχτής Πόλης”, ο επικεφαλής της είχε μεταξύ άλλων υπογραμμίσει για τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη:  “Σε δύσκολες στιγμές, όταν η κρίση χτύπησε την πόλη, αυτός ήταν ένας αόρατος δήμαρχος. Ένας καλός και ήσυχος μαθητής του μνημονίου”.

Προφανώς, πέρα από το δήμαρχο, καλοί και ήσυχοι μαθητές του μνημονίου στον πρώτο Δήμο της χώρας ήταν οι άμεσοι, στενοί συνεργάτες του, όπως η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σουλτάνα Σπυροπούλου, επικεφαλής της πιο κομβικής, για την πόλη που κατέρρεε, αντιδημαρχίας.

Μας προκαλεί λοιπόν, το λιγότερο, έκπληξη η τοποθέτηση της κ. Σπυροπούλου, που υπήρξε επίσης Αναπληρώτρια Δήμαρχος του κ. Καμίνη και είναι σήμερα Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΔΑΕΜ), στη θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πριν μια εβδομάδα η “Ανοιχτή Πόλη” κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας την Διοίκησης της ΔΑΕΜ για την σκανδαλώλη απόφασή της να πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές για τα… ατομικά επιτηδεύματα(!) των μελών της.

Φαίνεται πως κάποιοι είναι αποφασισμένοι  αντί για Μητροπολιτικό Πάρκο να έχουμε -και μάλιστα γρήγορα, ένα… Μνημονιακό Πάρκο κομμένο και ραμμένο στα σχέδια των νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων, που θέλουν την κατά γράμμα υλοποιήση μιας νομικά διάτρητης σύμβασης για το Ελληνικό.