Η κοινωνία και ο δημοκρατικός διάλογος νικητές απέναντι στο σχέδιο υποβάθμισης του ΚΕΘΕΑ

Η κοινωνία και ο δημοκρατικός διάλογος νικητές απέναντι στο σχέδιο υποβάθμισης του ΚΕΘΕΑ

Το προσχέδιο νόμου για το ΚΕΘΕΑ που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας αποσύρθηκε, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για έναν ουσιαστικό διάλογο με τους ανθρώπους του Κέντρου. Το προσχέδιο συνάντησε την καθολική αντίδραση, όχι μόνο των εργαζομένων, των οικογενειών και των κοινοτήτων του Κέντρου, αλλά και όλων των ευαισθητοποιημένων πολιτών που απέρριψαν ένα σχέδιο ουσιαστικής ακύρωσης της φιλοσοφίας και της δράσης του ΚΕΘΕΑ.

Ο κ. Μπακογιάννης επέλεξε να είναι από τους πολύ λίγους που στήριξαν το εν λόγω προσχέδιο, μπλοκάροντας στο δημοτικό συμβούλιο το ψήφισμα που πρότεινε η Ανοιχτή Πόλη και που στήριξε σύσσωμη η δημοκρατική αντιπολίτευση, με μοναδικό του σύμμαχο τις ψήφους των υπολειμμάτων της Χρυσής Αυγής.

Η κοινωνία όμως κέρδισε. Η απόπειρα μετατροπής του ΚΕΘΕΑ σε ένα ακόμα δυσκίνητο γρανάζι του επιτελικού κυβερνητικού μηχανισμού, η υποβάθμιση των συλλογικών οργάνων του, η κατάργηση της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων, η αλλοίωση της θεραπευτικής φυσιογνωμίας του, βρήκαν τους πολίτες απέναντι και νικητές.

Αυτή η νίκη είναι ζωντανή απόδειξη της δύναμης που έχει η κοινωνία όταν υπερασπίζεται συλλογικά τις κατακτήσεις της και οδηγός για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας απέναντι στην πολυμέτωπη επίθεση που δέχονται.