Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού

Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού

 

Η Δημοτική Κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» καλεί τους πολίτες της Αθήνας να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού, το Σάββατο 22 Μαρτίου.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αποτελούν τμήμα της κοινωνίας μας και, παράλληλα, τα θύματα της ακραίας φτώχειας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, που επιτάσσει η νεοφιλελεύθερη πολιτική της Δύσης, εξουθενώνοντας τις περισσότερες χώρες του πλανήτη. Δεν ευθύνονται ούτε για τα μνημόνια και την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, ούτε για την εγκατάλειψη των συνοικιών της Αθήνας στην τύχη τους. Αντίθετα, η διατήρηση τους στο κοινωνικό περιθώριο,  η αποστέρηση τους από στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα και η φυλάκιση τους σε Κέντρα Κράτησης, για μόνο το γεγονός ότι υπάρχουν στη χώρα μας και είναι οι πιο φτωχοί από τους φτωχούς, οδηγεί στον εθισμό της ελληνικής κοινωνίας στο να αποδέχεται την ύπαρξη ανθρώπων χωρίς δικαιώματα. Δημιουργεί «αποδιοπομπαίους τράγους» και συσκοτίζει τα πραγματικά αιτία, που οδηγούν την ελληνική οικονομία σε ένα σπιράλ ύφεσης, στην εκτόξευση της ανεργίας, στην εμπέδωση της προσωπικής και κοινωνικής ανασφάλειας.

Καλούμε τους συνδημότες μας να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο φασισμό και το ρατσισμό, γιατί ο αγώνας για την ισότιμη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στα κοινωνικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, εθνικής προέλευσης ή κοινωνικής καταγωγής,  είναι αγώνας ενάντια στη λογική του ατομικισμού, στη λογική του «διαίρει και βασίλευε».  Γιʼ αυτό και μας αφορά άμεσα.

Όλοι και όλες το Σάββατο 22 Μαρτίου στις 13.00 στην προσυγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όλοι και όλες στις 14.00 σε Συλλαλητήριο στην Ομόνοια και στη διαδήλωση που θα ακολουθήσει ως τη Βουλή.