Ν. Ηλιόπουλος: Είτε είναι εκτός παράταξης  οι κυρίες Γκαγκάκη και Λυκούδη είτε ο κ. Μπακογιάννης οφείλει εξηγήσεις – Συνέντευξη στο Κόκκινο 105,5

Ν. Ηλιόπουλος: Είτε είναι εκτός παράταξης οι κυρίες Γκαγκάκη και Λυκούδη είτε ο κ. Μπακογιάννης οφείλει εξηγήσεις – Συνέντευξη στο Κόκκινο 105,5

Δεν αρκεί η απομάκρυνση από θέσεις ευθύνης στο Δήμο Αθηναίων, εάν οι κ.κ. Γκαγκάκη και Λυκούδη παρά τη διακωμώδηση της ασέλγειας και την συνύπαρξη με χρυσαυγίτες παραμείνουν στο δημοτικό συμβούλιο, ο Κ. Μπακογιάννης οφείλει να εξηγήσει γιατί δέχθηκε τις παραιτήσεις τους, τόνισε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στις… παράπλευρες απώλειες της παράταξης του Κ. Μπακογιάννη στο Δήμο Αθηναίων από δύο θέματα που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο πανελλήνιο, με πολύ μεγάλη απήχηση ειδικά στα social media που τελικά έπαιξαν και τον καθοριστικό ρόλο, όπως σημείωσε.

Για την περίπτωση της δημοτικής συμβούλου Δήμητρας Ινέζ Αγγελή-Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί, που έκανε δεκτή ο κ. Μπακογιάννης, ο κ. Ηλιόπουλος περιέγραψε αναλυτικά τα δεδομένα για την συνύπαρξή της με χρυσαυγίτες σε εκδήλωση που προέβαλε λογικές πογκρόμ. «Αυτή η γυναίκα στον πρώτο Δήμο της χώρας είχε την ευθύνη για τα σχολεία και για τις πολιτικές για το παιδί», όπως τόνισε.

Προσέθεσε μάλιστα ότι, παρότι αυτό δεν αναιρεί τις ευθύνες Μπακογιάννη για την συγκεκριμένη υπόθεση, «αυτή είναι που έκανε και την εισήγηση για την μη παραχώρηση του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας … ελπίζουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο στις 18 Νοεμβρίου ο κ. Μπακογιάννης να διορθώσει το λάθος που έκανε».

Για το περιστατικό με την δημοτική σύμβουλο κ. Κατερίνα Γκαγκάκη-Δημητριάδου (επικεφαλής της Τεχνόπολης) και την διακωμώδηση περιστατικού ασέλγειας αντίστοιχα «μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί … η ανακοίνωση λέει απλά “δεχθήκαμε την παραίτηση” … δεν γίνεται όταν ζητούν συγγνώμη να λένε ότι ήταν “σαν να είμαστε σε παρέα” … το πρόβλημα είναι ακριβώς ότι στις παρέες σας κάνετε πλάκες με τέτοια ζητήματα … δεν υπάρχει τίποτε το αστείο στην σεξουαλική παρενόχληση».

Η κίνησή του Κ. Μπακογιάννη να απομακρυνθούν από τις θέσεις ευθύνης είναι ορθή, αλλά «εμείς λέμε κάτι παραπάνω: θα έπρεπε οι δύο συγκεκριμένες γυναίκες δεν θα έπρεπε να είναι πλέον μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν μείνουν, θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν είναι μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης. Γιατί αν θεωρεί ότι μπορούν να είναι μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης, πρέπει να μας εξηγήσει γιατί δέχθηκε να παραιτηθούν από τις θέσεις ευθύνης», όπως υπογράμμισε.

Νωρίτερα, ο ίδιος αναφέρθηκε στο «αδιανόητο όργιο προπαγάνδας» για όσα έγιναν στην ΑΣΟΕΕ, όπου μία ομάδα φοιτητών μπήκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διεκδικώντας το δικαίωμά της να κάνει συνέλευση κόντρα στο lock-out της διοίκησης. «Απέναντι σε αυτό έγινε η στρατιωτικού τύπου επέμβαση της ΕΛΑΣ, με όλες τις εικόνες που είδαμε», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι εάν δεν υπήρχε η άμεση αντίδραση και κινητοποίηση των πολιτών απ` έξω, «οι 150-200 φοιτητές που ήταν μέσα θα είχαν συλληφθεί, αυτές ήταν οι αρχικές οδηγίες που είχε η ΕΛΑΣ. Αυτό συζητάμε, όχι γενικά και αόριστα το δικαίωμα της ΕΛΑΣ να επεμβαίνει, για εγκλήματα … συζητάμε ότι πλέον η ΕΛΑΣ έχει το δικαίωμα να μπαίνει και να συλλαμβάνει ανθρώπους που διεκδικούν το δικαίωμά τους να κάνουν συνέλευση στον φοιτητικό τους σύλλογο».

«Κάποιος θα έλεγε της βλακείας, αλλά εγώ θα επιμείνω ότι είναι το όριο της προπαγάνδας, είναι η δήλωση της υφυπουργού Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου, που είπε ότι στην πραγματικότητα στην ΑΣΟΕΕ βρέθηκε οπλισμός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος, «όλες αυτές τις ημέρες μία σειρά από υποθέσεις έχουν τσουβαλιαστεί, ο κόσμος έξω στο όριο θα πιστεύουν ότι βρέθηκαν όπλα στην ΑΣΟΕΕ» και αυτό την ώρα που «οι φωτογραφίες που δόθηκαν από την ΕΛΑΣ είναι αστείες, μερικά ξύλα με σημαίες, μερικά άδεια μπουκάλια από ποτά και δύο μπύρας. Αν θέλουμε οι λέξεις να διατηρούν στοιχειωδώς ένα βάρος, αυτό δεν είναι “οπλισμός”» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά για «νόμο και τάξη» από τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, «πρέπει να είναι ξεκάθαρο τι δεν περιλαμβάνει … δεν περιλαμβάνει τα οικονομικά εγκλήματα από τα golden boys … αλλάζουν τους ποινικούς κώδικες για να δώσουν ασυλία στα τραπεζικά στελέχη … δεν περιλαμβάνει την σύγκρουση με το οργανωμένο έγκλημα … αλλάζουν το όριο δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων και σχεδόν 1 δισ. ευρώ επιστρέφει σε ανθρώπους που κατηγορούνται … για λαθρεμπόριο, όπλα, ναρκωτικά».
https://www.stokokkino.gr/article/1747/N.-Hliopoylos:-Eite-einai-ektos-paratakshs-Mpakogiannh-oi-dyo-kyries-eite-ofeilei-ekshghseis.html