Ν. Ηλιόπουλος: Η ασφάλεια δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα

Ν. Ηλιόπουλος: Η ασφάλεια δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα

«Εφόσον η ασφάλεια είναι καθολικό δικαίωμα έστω και μόνο ένας Αθηναίος να ήταν θύμα εγκληματικής δράσης θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους και όλες», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος με την Ανοιχτή Πόλη.

Στην εκδήλωση υπό τον τίτλο «Ασφαλείς Πόλεις Είναι οι Ζωντανές Πόλεις», που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου επί της οδού Ακαδημίας, ο Ν. Ηλιόπουλος συνομίλησε με τους, Δημήτρη Χριστόπουλο, καθηγητή στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, τη Σοφία Βιδάλη, καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Αντεγκληματικής Πολιτικής στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου, καθώς και τη Σοφία Βαγενά, εκπρόσωπο Ανοιχτής Κίνησης Δημοκρατών Αξιωματικών (ΑΚΙΔΑ).

Στο τέλος της συζήτησης ο Ν. Ηλιόπουλος, απαντώντας σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσαν να επιτευχθούν μεγαλύτεροι βαθμοί ασφάλειας στην πόλη, απάντησε: «Αρχικά σπάζοντας τον φόβο και την εγκατάλειψη. Δημιουργώντας υποδείγματα που εξορίζουν την ανασφάλεια από την καθημερινότητα. Αλλά πάνω απ όλα εστιάζοντας στα μεγάλα συμφέροντα της εγκληματικής δράσης».