Ν. Ηλιόπουλος: Οικονομικά συμφέροντα με φόντο μεγάλα παιχνίδια real estate στα Εξάρχεια

Ν. Ηλιόπουλος: Οικονομικά συμφέροντα με φόντο μεγάλα παιχνίδια real estate στα Εξάρχεια

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, παραχώρησε, το πρωί της Πέμπτης (18/4), συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου.

Με αφορμή τις χθεσινές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής στη βουλή κατά τη συζήτηση για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στη συνολικότερη μάχη για την απομόνωση της και στον δήμο Αθηναίων. «Όλοι πρέπει να κατανοήσουμε πόσο κρίσιμη είναι η μάχη για την ολική απομόνωση της Χρυσής Αυγής, για την πραγματική κατάρρευση των ποσοστών τους στον Δήμο Αθηναίων και αυτό δεν αφορά μία παράταξη αφορά κάθε δημοκρατικό πολίτη». Όπως εξήγησε ο ίδιος αναφερόμενος σε ενδεχόμενες συγκλίσεις σε διάφορους τομείς με άλλους υποψηφίους,  «στον βαθμό που συμφωνούμε στο παραπάνω μπορούμε να συζητήσουμε για τα υπόλοιπα.»

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε αν περπατώντας στους δρόμους της Αθήνας εκτιμά αν είναι περισσότερο ενδυναμωμένη ή αποδυναμωμένη η Χρυσή Αυγή ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε πως είναι «ξεκάθαρα αποδυναμωμένη». «Ζω στο τέταρτο δημοτικό διαμέρισμα όπου η Χ.Α. είχε το μεγαλύτερο αν όχι από τα μεγαλύτερα ποσοστά στις προηγούμενες εκλογές. Ζω πολύ κοντά στον Άγιο Παντελεήμονα και γνωρίζω πολύ καλά ποιά ήταν η δράση της Χ.Α. Είναι ξεκάθαρα αποδυναμωμένη. Δε θα είναι η έκπληξη των εκλογών αυτή τη φορά η Χ.Α. Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη που θα αναλάβει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο αντί να συζητάμε για τη σχέση του Κασιδιάρη με το ΔΣ θα συζητάμε για τη σχέση ενός νεοναζί δολοφόνου με το σωφρονιστικό σύστημα».

Σχετικά με την ασφάλεια στην Αθήνα, ο υποψήφιος της «Ανοιχτής Πόλης», σημείωσε ότι «για εμάς, αποτελεί καθολικό δικαίωμα για κάθε πολίτη» ωστόσο, όπως είπε «δεν συμφωνώ με τη διατύπωση ότι το κεντρικό ζήτημα στην Αθήνα συνολικά είναι η ασφάλεια». «Όταν γενικεύουμε το θέμα της ασφάλειας υποτιμάμε τις περιοχές που πραγματικά υπάρχει πρόβλημα. Έξι εκατομμύρια τουρίστες δεν έρχονται στην Αθήνα για να ζήσουν την εμπειρία μιας εμπόλεμης ζώνης και δεν μπορούμε επίσης να προσβάλλουμε και τους ανθρώπους του τουρισμού που έχουν φτύσει αίμα για να προσφέρουν ένα ποιοτικό προιόν στους επισκέπτες».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε σε οικονομικά συμφέροντα, που όπως είπε, υπάρχουν στα Εξάρχεια και συνδέονται με το real estate. «Στα Εξάρχεια υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα που παίζουν πολύ μεγάλα παιχνίδια στο real estate. Την ίδια στιγμή που είναι μία πιεσμένη γειτονιά τα ενοίκια πηγαίνουν στον θεό», είπε χαρακτηριστικά.

«Η σημερινή επιχείρηση της αστυνομίας δείχνει ότι τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο», δήλωσε ακόμα ενώ ερωτηθείς αν έχει κάνει εμφάνιση εκεί απάντησε: «Βεβαίως και έχω κάνει. Έχω ζήσει στα Εξάρχεια, έχω επισκεφθεί την περιοχή και ως υπουργός. Η Ανοιχτή Πόλη έχει πραγματοποιήσει ήδη μία ανοιχτή συζήτηση και προγραμματίζουμε και άλλη».

Όπως εξήγησε «το ζητούμενο είναι ο Δήμος να σπάσει την εγκατάλειψη», δίνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τις σχετικές δαπάνες και τις ευθύνες της τωρινής διοίκησης. «Για το 2018 δεν υπήρξε η παραμικρή δαπάνη για έργα ηλεκτροφωτισμού και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για αυτό διεκδικεί ξανά την ψήφο των Αθηναίων μέσα από τον συνδυασμό του κ. Μπακογιάννη. Το ίδιο ισχύει και για τον τομέα της καθαριότητας. Κάποια στιγμή η καθαριότητα στην Αθήνα είχε πραγματικά καταρρεύσει με αποτέλεσμα ο κ. Καμίνης να αναγκαστεί να διώξει τον προηγούμενο αντιδήμαρχο καθαριότητας, ωστόσο και αυτός είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Μπακογιάννη».

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη» αναφέρθηκε στο σύγχρονο και ολιστικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων που προτείνει υπογραμμίζοντας την αντίθεση του με τη συμμετοχή ιδιωτών στον τομέα της καθαριότητας. «Μόνο για το 2005-2018 έχουν επιβληθεί στους εργολάβους καθαριότητας πρόστιμα ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας».