Ν. Ηλιόπουλος: Το βρεφοκομείο είναι στον πυρήνα τού τι προσφέρει μια πόλη στους ανθρώπους της

Ν. Ηλιόπουλος: Το βρεφοκομείο είναι στον πυρήνα τού τι προσφέρει μια πόλη στους ανθρώπους της

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, συνεχίζει τις επισκέψεις και τις συνομιλίες του με εργαζόμενους σε ιδιαίτερα κρίσιμες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Στην Κεντρική Υπηρεσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (5/4) ο Νάσος Ηλιόπουλος μαζί με μέλη της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη». Κατά την επίσκεψη του, o Νάσος Ηλιόπουλος πραγματοποίησε συναντήσεις με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, κ. Κ. Γιαννοπούλου και με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, κ. Σπ. Πολυζώη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι προβληματισμοί σχετικά με τον μειωμένο προϋπολογισμό των τελευταίων ετών από τη δημοτική αρχή για μία τόσο κρίσιμη υπηρεσία, η οποία καλείται να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδιών με μειωμένη επιχορήγηση κατά περίπου 2 εκατομμύρια.

Παράλληλα, τέθηκε το κτιριακό ζήτημα, καθώς, όπως επισημάνθηκε, παρά την επιτακτική ανάγκη σε αρκετές περιοχές, ενώ υπάρχουν χώροι, οι οποίοι θα μπορούσαν να δεσμευτούν για να γίνουν παιδικοί σταθμοί, δεν αξιοποιούνται.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος κατά τις συνομιλίες του με εργαζόμενους είπε χαρακτηριστικά πως «η υπηρεσία του βρεφοκομείου είναι στον πυρήνα τού τι προσφέρει μια πόλη στους ανθρώπους της και γι’ αυτό αποτελεί προτεραιότητα». Όταν εκφράστηκε, από πλευράς του προσωπικού, ότι η επικοινωνία με τη δημοτική αρχή είναι σχεδόν ανύπαρκτη, κάτι που δεν τίθεται πρώτη φορά από εργαζόμενους σε υπηρεσίες του δήμου, ο υποψήφιος με την «Ανοιχτή Πόλη» ξεκαθάρισε ότι «και την επόμενη μέρα εγώ εδώ θα είμαι. Θα δουλεύουμε μαζί».