Ο δημοτικός σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης Δημήτρης Αγανίδης στον 9,84: Να αναλάβει προσωρινά ο Δήμος Αθηναίων τη λειτουργία του Γηροκομείου Αθηνών

Ο δημοτικός σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης Δημήτρης Αγανίδης στον 9,84: Να αναλάβει προσωρινά ο Δήμος Αθηναίων τη λειτουργία του Γηροκομείου Αθηνών

Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» απευθύνει πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει προσωρινά ο Δήμος Αθηναίων την λειτουργία του Γηροκομείου Αθηνών, με την συμμετοχή των παρατάξεων λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.
Όπως αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Αγανίδης, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Αποστολίδη, στόχος είναι να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται στην λειτουργία του Γηροκομείου.

«Εμείς από την πρώτη στιγμή, ως Ανοιχτή Πόλη, «βάλαμε πλάτη» στην κατάσταση με την έννοια ότι αμέσως ανταποκριθήκαμε στις έκτακτες ανάγκες, στις επείγουσες διαδικασίες που έπρεπε να εφαρμοστούν για την αναχαίτιση αυτού του πρώτου κύματος της πανδημίας», είπε και τόνισε ότι «συμμετείχαμε στα δύο δια περιφοράς Δημοτικά Συμβούλια που έγιναν και καταθέσαμε εξ αρχής προτάσεις, οι οποίες αφορούσαν κυρίως των πιο ευάλωτων και των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Αναφέρω ενδεικτικά τους αστέγους, τους εξαρτημένους, τους ανθρώπους που έχουν οικονομικά προβλήματα κι ως εκ τούτου σιτίζονται σε κοινωνικές δομές της πόλης. Εξ αρχής, θέσαμε ένα θέμα ότι πρέπει άμεσα να στεγαστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, να εξεταστούν και να τοποθετηθούν σε κάποιους χώρους του Δήμου της Αθήνας ή σε κάποια ξενοδοχεία, προκειμένου να έχουν κι αυτοί την προστασία που τους αρμόζει. Κι έτσι έγινε κι είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και πολύ περήφανοι που συμβάλαμε κι εμείς σε αυτό», τόνισε ο κ. Αγανίδης.

«Για το Κέντρο Υποδοχής κι Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, το οποίο έχει επωμιστεί κυρίως το βάρος της εφαρμογής αυτών των μέτρων λόγω του αντικειμένου, και να συγχαρούμε και τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, προτείναμε να γίνει- επειδή εγκρίθηκαν δύο προγραμματικές συμβάσεις από το Δήμο για να «τρέξουν» όλα αυτά τα μέτρα προστασίας- μία Διαπαραταξιακή Επιτροπή ούτως ώστε να υπάρχει μία μεγαλύτερη και καλύτερη συνεργασία με όλες τις παρατάξεις του Δήμου της Αθήνας, γιατί είναι σημαντικό να είμαστε ενωμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό που αποκαλούμε κορονοϊό».

Επίσης, χθες, ο επικεφαλής μας, κ. Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε συνεργασία με την Οργάνωση «Αλληλεγγύη για Όλους, επισκέφθηκε το Γηροκομείο Αθηνών, για να παραδώσει κάποια προϊόντα, κάποια πράγματα που έχουμε συλλέξει ως Ανοιχτή Πόλη σε συνεργασία με την Οργάνωση, προκειμένου να στηρίξουμε και έμπρακτα τους ανθρώπους που διαμένουν εκεί και να δηλώσουμε και πάλι τη συμπαράστασή μας και να θέσουμε και κάποια ζητήματα, τα οποία η Ανοιχτή Πόλη τα θέτει εδώ και καιρό και είναι να αναλάβει ο Δήμος της Αθήνας με επικεφαλής τον Δήμαρχο και μέλη του Δ.Σ. μέλη των Δημοτικών Παρατάξεων, προσωρινά τη Διοίκηση του Γηροκομείου, προκειμένου να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος εξυγίανσης του Γηροκομείου για να συνεχίσει μετά κανονικά με τη νέα Διοίκηση όπως ορίζει ο Νόμος και το Καταστατικό.

Δημήτρης Αγανίδης στον 984 για Γηροκομείο