Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποψήφιος δήμαρχος με την Ανοιχτή Πόλη

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποψήφιος δήμαρχος με την Ανοιχτή Πόλη

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση της με διευρυμένη σύνθεση, η γραμματεία της Ανοιχτής Πόλης αποδέχτηκε την υποψηφιότητα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τη δημαρχία της Αθήνας.

Η πρόταση της Ανοιχτής Πόλης προς τους πολίτες της Αθήνας ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου βρίσκεται απέναντι και αντιμάχεται το πολιτικό και αυτοδιοικητικό κατεστημένο που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα στο Δήμο Αθηναίων.

Στοχεύουμε σε ένα δήμο δημοκρατικό, κοινωνικό και αλληλέγγυο, που θα στηρίζει την παραγωγική και οικονομική ανάταξη της πόλης, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τους νέους και όλους όσους δοκιμάζονται σήμερα στο καθεστώς των μνημονίων.

Θα συνεχίσουμε το έργο της Ανοιχτής Πόλης για την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων στην αυτοδιοίκηση και το δήμο, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των κατοίκων της πόλης στην υγεία, την τροφή, το ρεύμα, το νερό, την κατοικία, το δημόσιο χώρο, τον πολιτισμό.

Καλούμε τα μέλη της Ανοιχτής Πόλης, όλους όσους συναντηθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια σε κοινούς αγώνες στην Αθήνα, τους πολίτες στις γειτονιές που πλήττονται, αγωνιούν, οργίζονται από τα σημερινά αδιέξοδα, να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη.

Αν δεν νικήσουμε εμείς θα νικήσουν οι μνημονιακές δυνάμεις ή οι δυνάμεις του φασισμού.