Ο Νάσος Ηλιόπουλος και μέλη της Ανοιχτής Πόλης στο Πέμπτο Διαμέρισμα

Ο Νάσος Ηλιόπουλος και μέλη της Ανοιχτής Πόλης στο Πέμπτο Διαμέρισμα

Στην Ανοιχτή Πόλη δεν περιμένουμε τις εκλογές για να πάμε στις γειτονιές. Ο λόγος μας δεν μπορεί να έχει ισχύ, αν δεν στηρίζεται σε μια συνεχή τριβή με τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης, σε μια σχέση μαζί τους που έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Την Τρίτη (3/12) ο Νάσος Ηλιόπουλος και μέλη της Ανοιχτής Πόλης επισκέφτηκαν το 5ο Διαμέρισμα. Στις Λέσχες Φιλίας της Λαμπρινής και της Γκράβας μιλήσαμε με τους ωφελούμενους και ακούσαμε τα παράπονά τους για την ελλιπή στελέχωση των δημοτικών ιατρείων. Στο 132ο Δημοτικό και στο 40ο Λύκειο Αθήνας διαπιστώσαμε τις ελλείψεις σε υποδομές και τις δυσκολίες που συναντούν οι άνθρωποι των σχολείων για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές ανάγκες τους, όπως την επαρκή θέρμανση. Δυσκολίες που έχουν επιδεινωθεί από τις δυσλειτουργίες στις σχολικές επιτροπές που έχουμε καιρό τώρα επισημάνει στο δημοτικό συμβούλιο και από την απαράδεκτη εκκρεμότητα στην πληρωμή των καθαριστριών.
Στα γραφεία του συλλόγου “Πολίτες της Ριζούπολης” ενημερωθήκαμε για ζητήματα που έχει θέσει ο σύλλογος και που ακόμα παραμένουν σε εκκρεμότητα, παρά τις δεσμεύσεις και τις διαβεβαιώσεις – προβλήματα που συναντήσαμε μπροστά μας περπατώντας την περιοχή. Ανάμεσα σε πολλά, στάσιμες είναι οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης του οικοπέδου Ριζόπουλου, ενώ το γήπεδο 5 επί 5 στο πάρκο “Βασίλης Αυλωνίτης” παραμένει ακόμα κλειδωμένο και με εκκρεμότητες επισκευών. Η Ανοιχτή Πόλη στηρίζει τη διεκδίκηση για ενσωμάτωση στο πάρκο αυτό του παρακείμενου παρατημένου οικοπέδου, ώστε να αξιοποιηθεί ο χώρος αυτός στο σύνολό του σε όφελος των κατοίκων.