«Οι δυνάμεις του σκοταδιού βύθισαν για άλλη μια φορά τη δημοκρατική Ευρώπη σε πένθος»

«Οι δυνάμεις του σκοταδιού βύθισαν για άλλη μια φορά τη δημοκρατική Ευρώπη σε πένθος»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει:

Η δολοφονία του δημάρχου του Γκντανσκ, Άβελ Ανταμόβιτς, αποτελεί ένα δειλό και τυφλό χτύπημα μίσους. Οι δυνάμεις του σκοταδιού βύθισαν για άλλη μια φορά τη δημοκρατική Ευρώπη σε πένθος.  Ο δήμαρχος Ανταμόβιτς ήταν εδώ και χρόνια υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τηρώντας, σε σύγκρουση με τη λογική των κλειστών συνόρων, στάση αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες  και  τους μετανάστες, αλλά και τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Η άνοδος της ακροδεξιάς και η παράλληλη ενίσχυση της ρητορικής και της ατζέντας της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και της ομοφοβίας από άλλα πολιτικά στρατόπεδα συγκροτούν σήμερα απειλή για το σύνολο της Ευρώπης, για κάθε πόλη, για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Όλοι εμείς, διαφορετικοί και ίσοι, οφείλουμε να βάλουμε τέλος σε κάθε σχέδιο φόβου, σε κάθε σχέδιο περαιτέρω όξυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, με όπλα μας τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του κ. Ανταμόβιτς, στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες τους Γκντανσκ αυτές τις δύσκολες ώρες.