Προτεραιότητα τα σχολεία της πόλης

Προτεραιότητα τα σχολεία της πόλης

Η κακή κατάσταση των σχολικών κτιρίων της Αθήνας διαπιστώνεται καθημερινά. Είναι κοινός τόπος ότι η δημαρχία Μπακογιάννη αφήνει πίσω της επείγοντα προβλήματα που χρονίζουν: σοβαρές φθορές και ασυντήρητες υποδομές, κτίρια που πλημμυρίζουν, παιδιά σε container, απουσία μέριμνας για την προσβασιμότητα παιδιών με αναπηρία – για να μην αναφερθούμε στην ανάγκη για αντισεισμικούς και αντιπυρικούς ελέγχους. Αφήνει επίσης πίσω της τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου υποχρηματοδοτημένες και χρεωμένες, να αντιμετωπίζουν τα αυξανόμενα κόστη για την κάλυψη των αναγκών.
Παρά τις μεγάλες ευθύνες της, η απερχόμενη δημοτική αρχή θέλησε να εμποδίσει ακόμα και την παρουσία, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 20ης Νοεμβρίου, εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των Ενώσεων Γονέων από τις επτά δημοτικές κοινότητες. Με πίεση και της Ανοιχτής Πόλης, οι εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας πήραν τελικά το λόγο και παρουσίασαν στο σώμα τη ζοφερή κατάσταση των σχολείων και την ανασφάλεια που αυτή προκαλεί καθημερινά για τα παιδιά.
Ο κ. Μπακογιάννης αφήνει τα σχολεία της πόλης σε κακή κατάσταση. Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να ακούσει προσεκτικά γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες και να βάλει τα προβλήματά τους σε πρώτη προτεραιότητα. Ο κατήφορος που συνεχίστηκε και στα χρόνια της απερχόμενης αρχής πρέπει να αναστραφεί. Η Ανοιχτή Πόλη θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για σύγχρονα, ασφαλή και δημιουργικά σχολεία.