“Το «νοικοκύρεμα» του κ. Καμίνη έχει αφήσει το σκληρό αποτύπωμά του και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο”

“Το «νοικοκύρεμα» του κ. Καμίνη έχει αφήσει το σκληρό αποτύπωμά του και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο”

 

Σήμερα το πρωί, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης επισκέφτηκε το κτήριο διοίκησης του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Βρεφοκομείου.

Κατά το τέλος της επίσκεψης ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρεθήκαμε σήμερα στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, το οποίο αποτελεί μια πολύ σημαντική δομή στήριξης των νέων οικογενειών, ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων.

Δυστυχώς, το «νοικοκύρεμα» του κ. Καμίνη έχει αφήσει το σκληρό αποτύπωμά του και στο Βρεφοκομείο Αθηνών. Οι μεγάλες ελλείψεις σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, η παντελής έλλειψη τεχνικού και παιδαγωγικού υλικού, η πλήρης εγκατάλειψη των κτιρίων και των αυλών των παιδικών σταθμών, είναι μερικά μόνο από τα φλέγοντα προβλήματα που έχει προκαλέσει η μνημονιακή πολιτική της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Ταυτόχρονα, η αντιπαιδαγωγική –λόγω περικοπών – σύμπτυξη βρεφών και παιδιών μεγαλύτερων ηλικιών στα ίδια τμήματα, χωρίς επαρκές προσωπικό, πλήττουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και σπρώχνουν τους γονείς στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Η κατάσταση στα μαγειρεία δεν είναι καθόλου καλύτερη. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και η εντατικοποίηση της εργασίας έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην παρασκευή, την ποιότητα και τη διανομή του φαγητού.

Θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους, που κάνουν το παν για να κρατήσουν όρθιο το Δημοτικό Βρεφοκομείο, σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Δεσμευόμαστε, επίσης, ότι θα δώσουμε απόλυτη προτεραιότητα στην αναγκαία στήριξη του Βρεφοκομείου σε πόρους και προσωπικό, στα πλαίσια της ευρύτερης πολιτικής μας για την κοινωνική αλληλεγγύη και πρόνοια».