Σε πλήρη απαξίωση η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων

Σε πλήρη απαξίωση η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων

 

Σήμερα, Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, εκπρόσωποι της Ανοιχτής Πόλης, με επικεφαλής τους δημοτικούς συμβούλους Γαβριήλ Σακελλαρίδη και Ελθήνα Αγγελοπούλου επισκέφτηκαν τους χώρους της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων στο Γουδή. Στην τρίωρη περιοδεία τους είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν ακόμα μια φορά στους χώρους της Διεύθυνσης, στο φυτώριο, τα συνεργεία, τις αποθήκες και τις διοικητικές υπηρεσίες.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με το Διευθυντή και τους προϊσταμένους της Διεύθυνσης Πρασίνου, αλλά και στις συνομιλίες με τους εργαζομένους, συζητήθηκε η απαξίωση της Διεύθυνσης μέσω της δραματικής μείωσης του προσωπικού, της έλλειψης οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και της εγκατάλειψης των συνεργείων.

Η συγκεκριμένη Υπηρεσία, παρά τους ελάχιστους πόρους που διαθέτει, φέρνει εις πέρας ένα τεράστιο και σημαντικό έργο για την ποιότητα ζωής στην Αθήνα. Εκτός από το πράσινο στην πόλη είναι υπεύθυνη και για τα αδέσποτα ζώα.

Για τους παραπάνω λόγους η Ανοιχτή Πόλη θεωρεί απαραίτητη την ενίσχυση της με χρηματικούς και ανθρώπινους πόρους και να σταματήσει η απαξίωσή της από τη σημερινή δημοτική αρχή.