Συνάντηση του Νάσου Ηλιόπουλου με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων

Συνάντηση του Νάσου Ηλιόπουλου με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων

Μία εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων και ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων είχε στα γραφεία της “Ανοιχτής Πόλης”, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να δούμε τι πραγματικά μπορεί να γίνει στο Δήμο όσον αφορά την προστασία των ζώων, παρά την αρνητική συγκυρία της απόρριψης της συνταγματικής αναθεώρησης στη Βουλή. Είμαι εδώ για να σας ακούσω»
Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων με τη σειρά τους, ανέπτυξαν εμπεριστατωμένα και με επάρκεια τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον αφορά τη σχέση τους με το Δήμο της Αθήνας.
Τα βασικότερα σημεία που στάθηκαν είναι τα εξής:
– Ανάγκη για δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου, για το οποίο τόνισαν πως είναι η ελάχιστη παροχή του δήμου στους δημότες
– Πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων αδέσποτων και παροχή κινήτρων για τη στείρωση και δεσποζόμενων ζώων
– Δημιουργία δημοτικών καταφύγιων προσωρινής φιλοξενίας και περίθαλψης
– Ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με αρμοδιότητες καταπολέμησης των εγκλημάτων κατά των ζώων και την εποπτεία των σχετικών νόμων.
– Εκπαίδευση βιωματικού χαρακτήρα σε σχολεία
– Φροντίδα και για όλα τα ζώα της αστικής πανίδας
– Άμεση, συνεχής και απρόσκοπτη στρατηγική συνεργασία του Δήμου με τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους εθελοντές σε καθημερινή βάση
Ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε πως οι απόψεις που ακούστηκαν από τους εκπροσώπους των φιλοζωικών οργανώσεων συμπίπτουν με το πνεύμα των προγραμματικών θέσεων της “Ανοιχτής Πόλης”
και η συνεργασία θα συνεχιστεί με ακόμα πιο εξωστρεφείς δράσεις και ανοιχτές εκδηλώσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. 
Επίσης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, εξέφρασε και τη θέλησή του για δημιουργία σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το συντονισμό των πρωτοβουλιών της αποτελεσματικής προστασίας των ζώων, όπως επίσης και τη θέλησή του για αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας για τη δημιουργία δομών και εγκαταστάσεων.