Συνάντηση του Νάσου Ηλιόπουλου με τους Φίλους Τριγώνου Αθηνών

Συνάντηση του Νάσου Ηλιόπουλου με τους Φίλους Τριγώνου Αθηνών

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης (9/4) συνάντηση με τους Φίλους Τριγώνου Αθηνών (FOTA).

Η FOTA είναι μια οργάνωση πολιτών από όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων και ιδιοτήτων που υπάρχουν στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας που στόχος της, μεταξύ άλλων, είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την ανάδειξη τμήματος του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, τέθηκαν εξίσου από τις δύο πλευρές προτάσεις, προβληματισμοί αλλά και ερωτήσεις για το πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί περαιτέρω η περιοχή του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας και ευρύτερα η Αθήνα.

Μέλη της οργάνωσης σημείωσαν πληθώρα προβληματισμών για τη τωρινή λειτουργία του Δήμου. Όπως είπαν, τα δημοτικά τέλη είναι υπέρογκα, ενώ δεν υπάρχει σχετική ανταποδοτικότητα. Παράλληλα, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις διαστάσεις που έχει λάβει η βραχυχρόνια μίσθωση στο κέντρο της πόλης, ενώ έθεσαν σειρά αξιολόγων ερωτημάτων στον Ν. Ηλιόπουλο, όπως το πως μπορεί να παρεμβαίνει κάποιος πολίτης σε ζητήματα που άπτονται του Δήμου.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, αφού άκουσε τους προβληματισμούς των Φίλων Τριγώνου Αθηνών, σημείωσε πως η απλή αναλογική είναι μια ευκαιρία για τους δημότες της πόλης να προωθούν τα αιτήματα των συλλογικοτήτων και να αποκτούν πιο ενεργό ρόλο.

«Η Αθήνα έχει πολλά αδιέξοδα αλλά και πολλές δυνατότητες. Αν βλέπατε τον προϋπολογισμό του Δήμου, χωρίς να ξέρετε κάτι περισσότερο, θα λέγατε αυτομάτως ότι η Αθήνα έχει πρόβλημα στους βασικούς τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου, στις υποδομές και τον φωτισμό και είναι μια εγκαταλελειμμένη πόλη», δήλωσε o ίδιος. Όπως υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος, κατανοώντας τους προβληματισμούς που τέθηκαν για τη σημερινή διοίκηση του δήμου, «είναι εξοργιστικο να υπάρχουν λεφτά τα οποία δεν αποδίδονται μέσω των έργων για την καθημερινότητα της πόλης». Για παράδειγμα, αναφέρθηκε στα σχολεία της πόλης που είναι παρατημένα ενώ υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία για την αναβάθμιση τους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», αναφερόμενος στο ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης είπε ότι η δημοτική παράταξη του είναι αυτή που ανέδειξε πρώτη το ζήτημα, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του για θέσπιση ορίων και κανόνων με κύριο στόχο τον περιορισμό της δράσης των μεγάλων εταιρειών, ενώ όπως είπε «έχουμε το ‘‘πλεονέκτημα’’ της καθυστέρησης. Να δούμε παραδείγματα από άλλες πόλεις του εξωτερικού που ήδη το έχουν αντιμετωπίσει».