Τα Μνημόνια τελείωσαν όχι όμως και οι υποστηρικτές τους

Τα Μνημόνια τελείωσαν όχι όμως και οι υποστηρικτές τους

Ως εκπρόσωπος των δανειστών ή ως νοσταλγός της μνημονιακής Ελλάδας εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 19 Μαρτίου.

Μη αντέχοντας την κριτική της Ανοιχτής Πόλης για τις μεγάλες παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής στα πραγματικά ζητήματα της πόλης και των δημοτών, και την επιλεκτική του ενασχόληση με θέματα εκτός των αρμοδιοτήτων μόνο και μόνο για να βρίσκεται στη δημοσιότητα, ο κ. Καμίνης επέλεξε ν’ απαντήσει μ’ ένα κρεσέντο ψέματος και λάσπης.

Την ώρα, που ο κ. Καμίνης είναι απών από την πόλη και τις εξελίξεις στην αυτοδιοίκηση, την ώρα, που ασχολείται με τον καθαρισμό του γκράφιτι στο Πολυτεχνείο χωρίς ν’ ασχολείται με τις ελλείψεις στους παιδικούς σταθμούς και τις κοινωνικές υπηρεσίες, επέλεξε να φορέσει ένα κοστούμι μεγαλύτερο από το μπόι του.

Αντί ν’ απαντήσει επί της ουσίας, επέλεξε να πει, ότι “η κυβέρνηση ξύνει τον πάτο του τσουκαλιού και θα πάρει τα λεφτά από τα ασφαλιστικά ταμεία”, ότι “η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής” και ότι “αποσύρει τα νομοσχέδια”.

Ο κ. Καμίνης εκλέχτηκε για να ασκεί τα καθήκοντα του Δημάρχου. Αν ο ίδιος επιθυμεί να είναι ο εκπρόσωπος της ελίτ στην Ε.Ε. και ν’ αναπαράγει τα επιχειρήματα των δανειστών ή εγχώριων κύκλων, είναι δικό του ζήτημα. Σίγουρα όμως δεν μπορεί να το κάνει με την ιδιότητα του Δημάρχου.

Βέβαια ο κ. Καμίνης απέδειξε με τη συμπεριφορά του, ότι θα κάνει τα πάντα για να υπονομεύσει τις μεγάλες αλλαγές υποστηρίζοντας ακόμα και σήμερα τις πολιτικές, που κατέστρεψαν την αυτοδιοίκηση και τον τόπο.

Ο κ. Καμίνης θα κάνει τα πάντα για να μην επιστρέψουν οι άδικα απολυμένοι στο δήμο. Ο κ. Καμίνης θα κάνει τα πάντα για να μην ενισχυθούν οι δομές αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Υπέπεσε όμως και σ’ ένα ακόμα μεγάλο ολίσθημα. Ζήτησε ευθύνες από την Ανοιχτή Πόλη. Να του ξεκαθαρίσουμε, ότι η Ανοιχτή Πόλη είναι μια ανεξάρτητη αριστερή αυτοδιοικητική παράταξη με μεγάλη διαδρομή στα ζητήματα της πόλης σταθερά από την πλευρά των κοινωνικών αιτημάτων. Εκτός κι αν ζητώντας από την Ανοιχτή Πόλη να επιλύσει τα ζητήματα ομολογεί την αποτυχία του. Ή αναγνωρίζει, ότι ο ίδιος μετείχε στον σχεδιασμό των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Καλά θα κάνει ο κ. Καμίνης ν’ ασχοληθεί με τα προβλήματα του δήμου, της πόλης και των δημοτών. Να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και ν’ αναλάβει πρωτοβουλίες.

Κυρίως όμως να πάψει να είναι διπρόσωπος λέγοντας άλλα στις συναντήσεις με τους Υπουργούς και άλλα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος μπορούμε να κατανοήσουμε τον εκνευρισμό του, προφανώς και δεν έμεινε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε και για το πολιτικό του προφίλ.