Σημεία συνέντευξης στο VIMA FM

Σημεία συνέντευξης στο VIMA FM

Σημεία συνέντευξης του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο VIMA FM και την εκπομπή των Ξενάκη – Αδαμόπουλου

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Θα είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή

*Πιστεύουμε ότι θα περάσουμε στον δεύτερο γύρο και πιστεύουμε ότι θα είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή. Όσο περνάει ο καιρός, όσο παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας, όσο κερδίζουμε και σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας, βλέπουμε τις θετικές αντιδράσεις του κόσμου. Εμείς δεν απευθυνόμαστε μόνο στο ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους στο δήμο της Αθήνας που πραγματικά νιώθουν την ανάγκη να δουν τις εκλογές ως ένα εφαλτήριο για να αλλάξει η ζωή τους. Ξέρουνε πως ζουν, δεν θα τους περιγράψουμε εμείς τις συνθήκες της ζωής τους. Εμείς ξέρουμε τι προβλήματα έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια. Και ξέρουμε ότι ο κόσμος της Αθήνας είναι εξαιρετικά ώριμος ώστε να μπορεί να αναλογιστεί τι έχει γίνει στη ζωή του, να βάλει κάτω τα προγράμματα των υποψηφίων και να τα συγκρίνει.

 Για το παραεμπόριο

*Στο ζήτημα του παραεμπορίου, πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα. Σε αυτό όμως που θα ήθελα να επιμείνω και θα ήθελα να ακούσω και τους συνυποψήφιους μου είναι ότι για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το παραεμπόριο, δεν αρκεί να επιδιδόμαστε σε επικοινωνιακού τύπου αποστολές στα πεζοδρόμια, όπου τη μία μέρα κυνηγάνε τους ανθρώπους με τα σεντόνια και την επόμενη μέρα ακόμα και αν τους συλλάβουνε, υπάρχουν κάποιοι άλλοι στη θέση τους. Εμείς ξέρουμε πάρα πολύ καλά τα προβλήματα των μικρομεσαίων, γιατί όλα αυτά τα χρόνια με τα λουκέτα και την κρίση έχουμε έρθει σε επαφή μαζί τους και συζητάμε τα προβλήματα. Λέμε, λοιπόν, ότι πρέπει να χτυπηθεί το παραεμπόριο ως ένα οργανωμένο κύκλωμα στα παραπάνω επίπεδα της αλυσίδας. Θέλουμε να χτυπήσουμε το παραεμπόριο; Ας πάμε να ‘’χτυπήσουμε’’ στα σημεία εισόδου της χώρας, εκεί που μπαίνουν τα παράνομα προϊόντα, να πάμε στις αποθήκες. Ο δήμος είχε ένα εργαλείο που θα μπορούσε να κάνει αυτήν την δουλειά, την δημοτική αστυνομία. Η δημοτική αστυνομία, όμως καταργήθηκε και με την ψήφο του κ. Σπηλιωτόπουλου και με την ψήφο του κ. Κακλαμάνη και με την συνήθη σιωπή του κ. Καμίνη.

*Εμείς έχουμε ταχθεί υπέρ της αναγκαιότητας να υπάρχει δημοτική αστυνομία. Πρέπει να υπάρχει ως θεσμός δίπλα στον πολίτη, να προστατεύει την καθημερινότητα της ζωής του πολίτη, την ποιότητα ζωής του. Όπλο της δημοτικής αστυνομίας δεν πρέπει να είναι το περίστροφο, πρέπει να είναι το στυλό, ώστε να διασφαλίζει τα συμφέροντα των πολιτών και μία καλύτερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα.

 Για το Ελληνικό

*Είχαμε από την αρχή υποστηρίξει την πρόταση του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου για τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου στην περιοχή του Ελληνικού, στο οποίο θα υπάρχουν διάφορες χρήσεις. Το σχέδιο μιλάει για ανάπτυξη ήπιων χρήσεων, κάποιων εμπορικών, κάποιων λειτουργικών, κάποιων πολιτιστικών και υπάρχει ολόκληρο σχέδιο οικονομικής βιωσιμότητας του χώρου αλλά και βιωσιμότητας του λεκανοπεδίου της Αθήνας, έτσι ώστε να μην χαθεί ένας χώρος για τους Αθηναίους, να μην γίνει τσιμέντο. Να λειτουργήσει ως διέξοδος για τους κατοίκους της Αθήνας και του λεκανοπεδίου, να έχουν πρόσβαση σε έναν πολύ ωραίο χώρο, όπως θα μπορούσε να γίνει το Ελληνικό.

 Κοινωνική πολιτική

*Εμείς δίνουμε μεγάλη έμφαση στα ζητήματα ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, επειδή αυτό έχει να κάνει με τις ανάγκες του 2014 και όχι του 2006 ή του 2010. Για παράδειγμα, θέλουμε να ενισχύσουμε τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Έχουν κλείσει 20 παιδικοί σταθμοί στο δήμο της Αθήνας. Στο κοινωνικό έργο δεν τα έχει πάει καθόλου καλά ο κ. Καμίνης. Έχει περιοριστεί σε μία σειρά από χορηγίες για να κάνει ένα ελάχιστο έργο σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν αυτήν την στιγμή. Δεν θέλω να μηδενίσω το όποιο έργο έχει κάνει ο κ. Καμίνης. Αλλά αυτή τη στιγμή, οι ανάγκες είναι εξαιρετικά μεγάλες και η παροχή υπηρεσιών από την πλευρά του δήμου ελάχιστη. Υπάρχει μία τεράστια αναντιστοιχία. Επομένως, εμείς θα δώσουμε μεγάλο βάρος σε αυτά τα ζητήματα, ώστε να αποτελέσει ο δήμος μία ασπίδα προστασίας σε όλους τους δημότες που πλήττονται από την κρίση αλλά και να μπορέσουμε να μιλήσουμε με άλλον τρόπο και για την κοινωνική συνοχή αλλά και για την ασφάλεια που είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα στο κέντρο της Αθήνας.