Ενιαίο και αδιάσπαστο πάρκο στο Γουδή

Ενιαίο και αδιάσπαστο πάρκο στο Γουδή

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, η Ανοιχτή Πόλη με τον επικεφαλής της Νάσο Ηλιόπουλο συμμετείχε την Κυριακή 22/5, στον ενημερωτικό περίπατο που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Πάρκου.

Με αφετηρία το Πάρκο Χωροφυλακής, επισκεφθήκαμε μαζί με δεκάδες δημότες τις διάφορες χρήσεις που με τα χρόνια έχουν εγκατασταθεί στον πυρήνα του πάρκου, είτε είναι συμβατές είτε ασύμβατες με το χαρακτήρα του: τον Ιππικό Όμιλο, τις εγκαταστάσεις της ΕΠΟ, τα αναψυκτήρια και τους χώρους στάθμευσης, τη Γλυπτοθήκη, το κτίριο του Μπάντμιντον. Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα μας ενημέρωσαν τόσο για τις αυθαιρεσίες και τις αβελτηρίες που έχουν οδηγήσει στη διάσπαση της ενότητας του πάρκου, όσο και για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που απειλούν να τις παγιώσουν και να τις επιδεινώσουν.

Πριν από μερικούς μήνες, η Ανοιχτή Πόλη καταψήφισε τους σχεδιασμούς που νομιμοποιούν, διατηρούν και επεκτείνουν εγκαταστάσεις και χρήσεις που διασπούν την ενότητα του Πάρκου και αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του. Εκφράσαμε και χθες τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε, με όλες τις απαραίτητες συνέργειες, το αίτημα των κατοίκων της περιοχής και όλης της Αθήνας για ένα Μητροπολιτικό Πάρκο ενιαίο και αδιάσπαστο, με υψηλό πράσινο, ήπιες χρήσεις αναψυχής και επικοινωνία με την πόλη.