Ανακοίνωση για την 8η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Ανακοίνωση για την 8η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Η Ανοιχτή Πόλη εκφράζει την αλληλεγγύη της στις γυναίκες που αγωνίζονται για την ισότητα των δύο φύλων και για τα δικαιώματα των γυναικών. Ο αγώνας αυτός είναι διαχρονικός, και δεν περιορίζεται σε μια ημέρα το χρόνο, σε μια χώρα, σε μια ήπειρο. Πολλά έχουν κερδηθεί και πολλά μένει να γίνουν για να φθάσουμε σ’ έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις λόγω φύλου. Είναι αγώνας για ν’ αλλάξουν οι κοινωνίες, για να αλλάξουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε ότι μας αντιστοιχεί, ως δημοτική κίνηση επιδιώκουμε τα ζητήματα που αφορούν τις γυναίκες να διατρέχουν το σύνολο της πολιτικής μας. Έχουμε ως προτεραιότητα να ενισχύσουμε και να επεκτείνουμε τις δομές στήριξης των γυναικών θυμάτων βίας, να βρεθούμε στο πλευρό των γυναικών θυμάτων καταναγκαστικής πορνείας, να δημιουργήσουμε νέες δομές στήριξης για Ελληνίδες και μετανάστριες που βρίσκονται σε συνθήκες ανάγκης. Να ενισχύσουμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα δημοτικά ιατρεία.

Επιδιώκουμε, από την παράταξη μας μέχρι και την στελέχωση του Δήμου να ακολουθήσουμε κριτήρια ισότητας για την παρουσία των γυναικών σε ισότιμη βάση. Και, κυρίως, θέλουμε οι ίδιες οι γυναίκες, σε συνεργασία με το δήμο, να επεξεργάζονται και να εφαρμόζουν τις καθημερινές αλλαγές που έχει ανάγκη η πόλη και η ζωή. Οι γυναίκες αυτής της πόλης είναι μια ανεξάντλητη δύναμη που θέλουμε να ενεργοποιήσουμε για να φέρουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειαζόμαστε.

Η Ανοιχτή Πόλη καλεί σε συμμετοχή στην ενωτική εκδήλωση των γυναικείων οργανώσεων στην οδό Ερμού (Καπνικαρέα) το Σάββατο 8 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι.