Συνέντευξη Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Action24

Συνέντευξη Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Action24

 

Σε συνέντευξή του στο Action24 με τον Β. Γιακουμή και την Γ. Σαδανά, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μίλησε για τον χαρακτήρα των εκλογών, τους δημοτικούς υπαλλήλους, την κοινωνική αλληλεγγύη, τον εμπορικό κόσμο και την Ακαδημία Πλάτωνος.

Για το χαρακτήρα των εκλογών

«Η μάχη της Αθήνας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Να σας θυμίσω ότι, μετά την επικράτηση του κ. Καμίνη το 2010, ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι επιβεβαιώθηκε η πολιτική του μνημονίου. Αυτή ήταν μία πολιτική αντιμετώπιση των αυτοδιοικητικών εκλογών», είπε ο Γ. Σακελλαρίδης.

Για τους δημοτικούς υπαλλήλους

Όσον αφορά τους δημοτικούς υπαλλήλους, σημείωσε: «Οι δημοτικοί, αλλά και γενικότερα οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιμετωπίζονται μόνο ως ένα κόστος, ένα βαρίδι. Και η μόνη συζήτηση που γίνεται αφορά το πως θα μειωθεί το κόστος γύρω από αυτούς, χωρίς να συζητάμε καθόλου για το πως μπορούν να αξιοποιηθούν αυτοί οι άνθρωποι. Ο Δήμος πρέπει να κάνει μία εσωτερική αξιολόγηση, που δεν θα οδηγεί σε απολύσεις, αλλά θα ελέγξει που υπάρχουν κενά και πώς μπορεί να κινητοποιήσει το υπάρχον προσωπικό».

Για την κοινωνική αλληλεγγύη

«Η κοινωνική εξαθλίωση, οι άστεγοι, η εγκατάλειψη της πόλης μάς ανησυχεί. Εμείς προσπαθούσαμε και τα προηγούμενα χρόνια ως δημοτική κίνηση, να ενισχύσουμε με διακριτικό τρόπο διάφορες μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης», είπε ο Γ. Σακελλαρίδης, συμπληρώνοντας: «Ο Δήμος πρέπει να φτιάξει μία ασπίδα προστασίας, όχι μόνο για όσους έχουν περάσει το κατώφλι της κοινωνικής εξαθλίωσης, αλλά να ενισχύσει και κοινωνικές δομές, τους παιδικούς σταθμούς, τα δημοτικά ιατρεία», συμπλήρωσε.

Για τα εμπορικά καταστήματα

Για τον εμπορικό κόσμο ανέφερε ότι τα πραγματικά του προβλήματα είναι τα χαράτσια, η φορολογία, η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος. «Δεν γίνεται ο κ. Σπηλιωτόπουλος να λέει ότι υπάρχει πρόβλημα, ενώ έχει ψηφίσει όλα τα μέτρα στην Βουλή», είπε χαρακτηριστικά.

Για την Ακαδημία Πλάτωνος

Ερωτηθείς για την πρώτη περιοχή που θα ήθελε να αλλάξει άμεσα αν εκλεγεί, είπε: «Είναι η Ακαδημία Πλάτωνος, γιατί θα μπορούσε να αποτελεί έναν αρχαιολογικό χώρο με παγκόσμια προσέλκυση τουριστών. Υπάρχει το ‘Δημόσιο Σήμα’ που ξεκινάει από τον Κεραμεικό και καταλήγει στην Ακαδημία Πλάτωνος. Μία πεζοδρόμηση στο ‘Δημόσιο Σήμα’, μία ενοποίηση αυτών των αρχαιολογικών χώρων που θα καταλήγει στην περιοχή που λειτούργησε το πρώτο Πανεπιστήμιο παγκοσμίως, θα μπορούσε και να αναβαθμίσει την περιοχή αλλά και να αποτελέσει έναν ωραίο τουριστικό προορισμό».