Συνέντευξη Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον ΣΚΑΙ και την Άννα Μπουσδούκου

Συνέντευξη Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον ΣΚΑΙ και την Άννα Μπουσδούκου

 

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και την Άννα Μπουσδούκου, ο Γ. Σακελλαρίδης απάντησε σε ερωτήσεις για την υποβάθμιση της πόλης, την ασφάλεια και το παραεμπόριο.

«Υπάρχει μία μεγάλη υποβάθμιση. Βλέπουμε ρολά στα μαγαζιά, συνανθρώπους μας που ψάχνουν μία γωνιά να ξαπλώσουν το βράδυ. Αυτή η υποβάθμιση προφανώς συνδέεται με την οικονομική κατάσταση στην χώρα μας. Εμείς θέλουμε να δώσουμε ζωή στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να ενισχύσουμε και την οικονομική αλλά και πολιτιστική δραστηριότητα», σημείωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα δώσει έμφαση και στις γειτονιές της πόλης: «Υπάρχει μία προσκόλληση των προηγούμενων δημοτικών αρχών στην βιτρίνα της Αθήνας. Αθήνα όμως δεν είναι μόνο η βιτρίνα της, είναι και οι γειτονιές της, είναι και η Κυψέλη, είναι τα Πατήσια».

Για το ζήτημα της ασφάλειας, είπε: «Ο Δήμαρχος δεν είναι ο Σερίφης της πόλης. Γίνεται μία επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος της ασφάλειας, που είναι ένα καθολικό δικαίωμα όλων των πολιτών». «Η ασφάλεια, όμως, δεν έχει να κάνει μόνο με την αστυνόμευση. Έχει να κάνει και με τις κοινωνικές συνθήκες, με την κοινωνική εξαθλίωση. Εμείς θέλουμε να δώσουμε μία ολοκληρωμένη απάντηση στο ζήτημα της ασφάλειας», σημείωσε ο Γ. Σακελλαρίδης συμπληρώνοντας ότι «ασφάλεια είναι και το να υπάρχουν σχολικοί φύλακες, να είναι λειτουργικές οι παιδικές χαρές, να έχουν τα πάρκα ηλεκτροφωτισμό».

Για το παραεμπόριο, τόνισε: «Δεν θέλουμε επικοινωνιακή αντιμετώπιση του παραεμπορίου, δηλαδή να παίρνουμε μία κάμερα, όπως είχε κάνει ο κ. Μηταράκης έξω από την ΑΣΟΕΕ, να γίνεται μία επιχείρηση-σκούπα και την επόμενη μέρα να υπάρχουν άλλοι με σεντόνια. Για να έχουμε αποτελεσματική αντιμετώπιση, πρέπει να χτυπηθεί το χονδρεμπόριο. Να ακολουθήσουμε την πορεία των παράνομων προϊόντων, από την είσοδο στην χώρα, το λιμάνι του Πειραιά, να δούμε τους τελωνειακούς μηχανισμούς, τι έλεγχοι γίνονται και πως φτάνουν τα προϊόντα με κοντέινερ στην πόλη».