Ανοιχτή Πόλη: Η δημαρχία Καμίνη αφήνει τον Δήμο με αποφάσεις βαθιά αντεργατικές

Ανοιχτή Πόλη: Η δημαρχία Καμίνη αφήνει τον Δήμο με αποφάσεις βαθιά αντεργατικές

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει ότι η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων στην έκτακτη συνεδρίασή της, χθες 28/3/2019, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ανάθεση στους δικηγόρους του Δήμου Αθηναίων, της άμεσης άσκησης έφεσης σε  πρωτόδικη απόφαση δικαστηρίου, που δικαίωνε την καθαρίστρια του σχολείου στα εργασιακά της αιτήματα (καταβολή επιδομάτων, δώρων και τη διαφορά μισθοδοσίας για τα έτη εργασίας της).

Οι δικηγόροι του Δήμου, χωρίς εξουσιοδότηση ή απόφαση κανενός οργάνου, προσήλθαν στη συνεδρίαση και υποστήριξαν με ένταση την αναγκαιότητα να ασκηθεί η έφεση, την οποία είχαν ήδη ασκήσει  με δική τους πρωτοβουλία και χωρίς απόφαση κανενός οργάνου του Δήμου. Η έφεση αφορά  σε απόφαση που αναγνώριζε στην υπάλληλο καθαριότητας Αικ. Τσ.,  ότι εργαζόμενη χρόνια για την καθαριότητα σχολείου της Αθήνας, κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στην έντονη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής οι εισηγήσεις των δικηγόρων επηρέασαν τη γνώμη της πλειοψηφίας, μειοψήφησαν δε η εκπρόσωπος της Ανοιχτής Πόλης και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων, οι οποίοι και εισηγήθηκαν να μην ασκηθεί έφεση. Λευκό ψήφισαν δύο ακόμη μέλη της Επιτροπής (μία της πλειοψηφίας και ένας διευθυντής σχολείου). Απουσίαζε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ).

Την ίδια ώρα, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Ανοιχτή Πόλη έθεσε το ζήτημα προ ημερήσιας διάταξης. Ο Ρήγας Αξελός τοποθετήθηκε έντονα και  ζήτησε να γίνει παρέμβαση από το Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ της εργαζόμενης, ώστε να μην πάρει απόφαση για άσκηση έφεσης η Σχολική Επιτροπή. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, ζήτησε να γίνει Ε.Δ.Ε. για τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η νομική υπηρεσία του Δήμου και κινήθηκε, χωρίς καμία απόφαση θεσμικού οργάνου, κατά της εργαζόμενης.

Η δημαρχία Καμίνη αφήνει το Δήμο με αποφάσεις που προκαλούν ντροπή για την αναλγησία τους, είναι βαθιά αντεργατικές, δειλές και μοιραίες.