Ανοιχτή Πόλη: Το Γηροκομείο Αθηνών είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο του κράτους πρόνοιας

Ανοιχτή Πόλη: Το Γηροκομείο Αθηνών είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο του κράτους πρόνοιας

Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης αναφέρει:

Τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι Αθηναίων οδηγήθηκαν στο δικαστήριο από τον υπόδικο αρχιμανδρίτη Προκόπιο Μπούμπα, πρώην και επί σειρά ετών πρόεδρο του Δ.Σ. του Γηροκομείου Αθηνών.

Δύο εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων, καθώς και δύο πρώην δημοτικοί σύμβουλοι μεταξύ των οποίων και η Ελένη Πορτάλιου από την Ανοιχτή Πόλη, δικάζονται με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης, ύστερα από μήνυση του αρχιμανδρίτη, για τις καταγγελίες που διατύπωσαν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον Μάιο του 2013 σχετικά με το καθεστώς κακοδιαχείρισης που, από τότε μέχρι σήμερα, έχει καταστρέψει το Γηροκομείο. Τα πεπραγμένα της διοίκησης του αρχιμανδρίτη ερευνώνται από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Το Γηροκομείο Αθηνών είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο του κράτους πρόνοιας. Ως ναυαρχίδα του προνοιακού ιδρυματικού κράτους αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της καταστροφικής πολιτικής που αναθέτει την ιδρυματική πρόνοια σε ιδιωτικά σωματεία φιλανθρωπικού σκοπού. Αυτό αποδεικνύουν τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης, που ήδη ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο κατέληξαν όλες οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τη διάσωση του Γηροκομείου.