Δήλωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη μετά την επίσκεψή του στο ΚΥΑΔΑ

Δήλωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη μετά την επίσκεψή του στο ΚΥΑΔΑ

 

Επισκεφτήκαμε σήμερα τις εγκαταστάσεις του ΚΥΑΔΑ στο κέντρο της Αθήνας και συναντηθήκαμε με την Διευθύντρια κ. Δήμητρα Νούση, την Αντιπρόεδρο του ΔΣ Ελένη Κατσούλη και στελέχη του Ιδρύματος.

Ενημερωθήκαμε αναλυτικά για τους σκοπούς και τις δράσεις του ΚΥΑΔΑ που αφορούν τη σίτιση, στέγαση και ψυχοκοινωνική στήριξη αποκλεισμένων ανθρώπων. Είναι ένα έργο που υλοποιείται με ανεπαρκή δημόσια χρηματοδότηση, με αυταπάρνηση των εργαζομένων και των στελεχών του ιδρύματος, ένα έργο που συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην πόλη.

Σήμερα, που μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας πετιούνται στο περιθώριο από τις μνημονιακές πολιτικές, είναι απαραίτητη η αυξημένη στήριξη της δράσης του ΚΥΑΔΑ, κυρίως από την δημοτική αρχή, αλλά και συνολικά από την κοινωνία και τους φορείς. Είναι συνεπώς αδιανόητη η προωθούμενη από την κυβέρνηση και την τρόικα περικοπή των συμβάσεων έργου όσων σήμερα εργάζονται στο ΚΥΑΔΑ και παρέχουν κρίσιμες υπηρεσίες επιστημονικής τεκμηρίωσης, δουλειάς «στο δρόμο» και υποστήριξης των ανθρώπων σε ανάγκη.

Καλούμε την απερχόμενη δημοτική αρχή, αλλά και τους άλλους υποψήφιους για το Δήμο, να δηλώσουν ξεκάθαρα, ότι δεν θα δεχθούν άλλες περικοπές προσωπικού και πόρων σε κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχει ο δήμος.