Γ. Σακελλαρίδης: «Προτεραιότητα μας η συνεργασία του δήμου με το ΚΕΘΕΑ»

Γ. Σακελλαρίδης: «Προτεραιότητα μας η συνεργασία του δήμου με το ΚΕΘΕΑ»

 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της αντιπροσωπείας της Ανοιχτής Πόλης και του υποψηφίου δημάρχου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, με εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων).

Στη συζήτηση αναδείχθηκε το χρόνιο και, εξαιτίας της κρίσης, διογκούμενο κοινωνικό ζήτημα των εξαρτημένων ατόμων, καθώς και το μείζον ζήτημα της συρρίκνωσης των δομών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης.

Αναδείχθηκε το σημαντικό έργο του ΚΕΘΕΑ και τα προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας, που εφαρμόζει σε εκπαιδευτικές κοινότητες όλων των βαθμίδων, σε ομάδες υψηλού κινδύνου για χρήση ουσιών και στις τοπικές κοινωνίες. Αίσθηση προκαλεί η παντελής έλλειψη σχεδίου από τη δημοτική αρχή του κ. Καμίνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, αλλά και η προσκόλλησή της σε κατασταλτικές μεθόδους αντιμετώπισης των χρηστών.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε ότι θεωρεί προτεραιότητα την ουσιαστική στήριξη και συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με το ΚΕΘΕΑ και τις υπόλοιπες θεραπευτικές κοινότητες.