Δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου στην «ΑΥΓΗ»: Ένας αγώνας για τις ανάγκες των πολλών

Δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου στην «ΑΥΓΗ»: Ένας αγώνας για τις ανάγκες των πολλών

Από μια γειτονιά της Αθήνας κάναμε όλοι μαζί το πρώτο βήμα για έναν αγώνα που θα δώσουμε μαζί με τους κατοίκους αυτής της πολύχρωμης πόλης. Έναν αγώνα ενάντια στην αντίληψη ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν. Έναν αγώνα για τις ανάγκες των πολλών ενάντια στα συμφέροντα, στην εγκατάλειψη και την ερήμωση που απειλεί τις γειτονιές.

Γιατί η Αθήνα είναι μια πόλη με πολλά προβλήματα αλλά και απεριόριστες δυνατότητες. Αρκεί να πιστέψουμε στους ανθρώπους της, να σκεφτούμε δημιουργικά και να δράσουμε ριζοσπαστικά και συλλογικά. Να αποκτήσει η πόλη ανθρώπινη καθημερινότητα, ολοκληρωμένη κοινωνική και στεγαστική πολιτική. Να καλύψουμε τις ανάγκες των κατοίκων για ασφάλεια, καθαριότητα, πράσινο, χώρους αθλητισμού, ελεύθερη μετακίνηση για όλους και όλες, χωρίς αποκλεισμούς. Για μια πόλη καθαρή από τους νεοναζί και τον ρατσισμό.

Είμαστε λοιπόν χαρούμενοι, γιατί στα Πετράλωνα είδαμε όλο τον κόσμο που αγωνιά για την Αθήνα και είναι αποφασισμένος να φτιάξει τις γειτονιές του από την αρχή. Κόσμο έτοιμο να γίνει κομμάτι αυτού του όμορφου ταξιδιού. Ξεκινάμε δυναμικά σε κάθε γειτονιά, δίπλα στους κατοίκους, μαζί με τους κατοίκους. Με όραμα, σχέδιο και προτεραιότητες. Αθήνα από την αρχή λοιπόν, για μια πόλη δημιουργική, σύγχρονη, για μια πόλη ανοιχτή για όλες και όλους.