Δημοτικό Συμβούλιο: Πώς ο Δήμος Αθηναίων «δίνει χρήματα σ’ έναν “πάμπλουτο φορέα”»

Δημοτικό Συμβούλιο: Πώς ο Δήμος Αθηναίων «δίνει χρήματα σ’ έναν “πάμπλουτο φορέα”»

Πυρά της αντιπολίτεση δέχτηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, κατά την ενημέρωση για τις εξελίξεις στη διαμάχη με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΕΒΕΑ) σχετικά με τη διαχείριση του κτιρίου της οδού Αμερικής 8, του οποίου είναι ιδιοκτήτης.

Ο κ. Καμίνης προέβη σε μια αναδρομή της συμφωνίας που είχε συνάψει για το θέμα αυτό ο Δήμος με το ΕΒΕΑ, το 2013. Όπως τόνισε, με τη σύμβαση αυτή, ο Δήμος αναλάμβανε την ανακατασκευή του, εντάσσοντάς το στο ΕΣΠΑ, για τη λειτουργία Κέντρου Επιχειρηματικότητας, ενώ το κτίριο θα παραχωρούνταν στον Δήμο για 12 χρόνια. Πρόκειται, είπε, για ένα εμβληματικό κτίριο στο κέντρο της πόλης, το οποίο για περισσότερα από δέκα χρόνια παρέμενε σκεπασμένο με μουσαμάδες. Επίσης, ο κ. Καμίνης, απαντώντας στις αιτιάσεις του ΕΒΕΑ, υπογράμμισε ότι δεν υπήρχε ποτέ πρόθεση του Δήμου να του προσδώσει άλλες χρήσεις.

 

Από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» ο επικεφαλής της, Ρήγας Αξελός, τόνισε ότι η σύμβαση είχε στοιχεία επαχθή για τον Δήμο, ο οποίος έδωσε χρήματα σ’ έναν «πάμπλουτο φορέα».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Σοφιανός, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι αντί να διέθεσε χρήματα για ένα κτίριο που θα το πάρουν οι βιομήχανοι, να καλύψει ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων του.

Τέλος, ο Π. Κωνστασντίνου από την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» τόνισε: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κ. Μίχαλο να λειτουργεί με άπληστο τρόπο και ως αρπακτικό σε βάρος του Δήμου».