Ρ. Αξελός: «Το Γουδή δεν ενδείκνυται για γήπεδο του Παναθηναϊκού»

Ρ. Αξελός: «Το Γουδή δεν ενδείκνυται για γήπεδο του Παναθηναϊκού»

«Η λύση για το Γουδή δεν είναι ενδεδειγμένη όσον αφορά το γήπεδο του Παναθηναϊκού», τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Ρήγας Αξελός. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» μίλησε στην εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» και την Αλέκα Ζουμή και αναφέρθηκε στα όσα ειπώθηκαν χθες, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων, σχετικά με το σχέδιο «Νέα Αθήνα», στο οποίο περιλαμβάνεται και η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή.

«Είναι δεδομένο πως πρόκειται για πρωτόλεια πρόταση, η οποία χρειάζεται επεξεργασία» τόνισε αρχικά αναφερόμενος στο κυβερνητικό πλάνο, για να συμπληρώσει:

«Ο Παναθηναϊκός είναι ιστορική ομάδα και η πολιτεία οφείλει να βρει λύση. Ωστόσο η λύση σχετικά με το Πάρκο Γουδή δεν είναι ενδεδειγμένη. Εμείς σαν παράταξη ήρθαμε σε επαφή με καθηγητές του πολυτεχνείου, περιβαλλοντολόγους και διαπιστώσαμε πως η λύση δεν είναι να καταστραφεί η περιοχή.

Υπάρχει το προεδρικό διάταγμα για την προστασία του Υμηττού. Επιπλέον, η Ανοιχτή Πόλη υποστήριζε ανέκαθεν και με φανατισμό τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στην συγκεκριμένη περιοχή. Και πιθανότατα να υπάρξουν και άλλα ζητήματα όπως π.χ θα δώσει ο στρατός τα οικήματα; Θα καταστραφεί το πάρκο;»

Ερωτηθείς εάν η Ανοιχτή Πόλη πρότεινε κάποια άλλη λύση ως πιο ενδεδειγμένη, ο Ρήγας Αξελός ξεκαθάρισε πως «εμείς δεν προτείνουμε. Ωστόσο αναφέραμε πως υπάρχει ελεύθερος χώρος στο Βοτανικό για γήπεδο και ένα mall μικρότερο από αυτό που ήθελε να κατασκευάσει ο Βωβός, νομοθετημένα από το ΣτΕ. Αναφέραμε επίσης ότι η πρόταση του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το ΟΑΚΑ θεωρείται ενδεδειγμένη. Εμείς δεν φοβόμαστε να διατυπώσουμε τις θέσεις μας», κατέληξε ο κ. Αξελός.